Worldcard’ı Azerbaycan’da Nigar tanıtacak

Güncelleme Tarihi:

Worldcard’ı Azerbaycan’da Nigar tanıtacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2012 00:00

Yapı Kredi, 1998 yılından bu yana bulunduğu Azerbaycan’a kredi kartı programı Worldcard’ı da götürdü.

Haberin Devamı

Yapı Kredi banka kartını da ‘Pul Kart’ adıyla Azerilere sunacak. Yapı Kredi, kardeş ülkede 150 bin kredi kartı, 122 bin adet de ‘Pul Kart’a ulaşacak. Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın, Worldcard’ı Türkiye’deki 23 yıllık deneyimle Azerbaycan’a götürdüklerini söyledi. Açıkalın, “Biz Azerbaycan’a sadece kredi kartı sunmuyor, bir endüstri kuruyoruz” dedi. Açıkalın, Azerbaycan’da Worldcard’ı 2011 Eurovision birincisi Nigar Cemal’in tanıtacağını söyledi.

Liderlik edeceğiz

Yapı Kredi, Worldcard’ın Azerbaycan lansmanını Başkent Bakü’de yaptı. Toplantıda konuşan Açıkalın, Azerbaycan’da büyüme planlarını, “Yapı Kredi Azerbaycan’ın ağustos sonu itibarıyla aktif büyüklüğü 288.3 milyon dolara ulaştı. Bu bize Worldcard’ı pazarını çok iyi bildiğimiz Azerbaycan’a getirmekte de itici bir güç oldu” diyerek anlattı.

Haberin Devamı

Kayıt dışı ile mücadele

Açıkalın, Worlcard’ın Azerbaycan’a gelişinin hükümetin kayıtdışı ile mücadele çabaları ile de uyumlu olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Bu girişimimiz yalnızca ticari bir operasyon olmanın ötesinde farklı anlamlar da taşıyor. Worldcard ile Azerbaycan’daki ödeme sistemlerinin geliştirilmesinde de rol alacağız. Bu pazardaki altyapının şekillendirilmesi için gereken katma değer yaratacak tüm eğitimleri sağlayacağız. Sektöre liderlik edecek, perakende sektörüne hareketlilik getireceğiz. Türkiye’nin ilk kredi kartı World, Azerbaycan’a dinamizm katacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!