Wolkswagen dünyanın en büyük üreticisi

Güncelleme Tarihi:

Wolkswagen dünyanın en büyük üreticisi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2009 11:28

Volkswagen Group'un 2009 yılının dokuz aylık döneminde 4,4 milyon adet araç üreterek “dünyanın en büyük üreticisi” olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Konuya ilişkin yazılı açıklamada, Almanya'nın araştırma kuruluşlarından Global Insights tarafından açıklanan sonuçlara göre, yılın 9 ayı sonunda VW Group'un dünya çapında 4,4 milyon adetlik üretimle dünyanın en büyük üreticisi olduğu belirtildi.

Grup stratejisinin bir parçası olarak 2018 yılında bu sonuca ulaşmayı hedefleyen VW'in, tüm Avrupa'da hurda indirimi programını başarıyla uygulayarak 2009 yılı 9 ayının sonunda dünyanın en büyük üreticisi olmayı başardığı dile getirildi.

Bu başarıda en büyük katkının, Almanya ile birlikte tüm yıl boyunca araç satışlarının yükseldiği Batı Avrupa ülkelerinin olduğu vurgulanan açıklamada, hurda indirimi eylül ayında sona ermesine rağmen, Almanya'nın ekim ayında 26,1 oranında büyüyen bir araç tescili artışına şahit olduğu ifade edildi.
Açıklamada, yılın dokuz aylık döneminde VW Group'un Almanya'daki satışlarının yüzde 34 artarak 622 bin 853 adete ulaştığı belirtilerek, bu başarının elde edilmesine, pazara sunulan yeni Golf ve yeni Polo modellerinin de yardım ettiği, her iki modelin satışlarının sırasıyla yüzde 54,1 ve yüzde 56,2 oranında artış gösterdiği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!