Wolfensohn: Türkiye'nin köşeyi dönme şansı var

Güncelleme Tarihi:

Wolfensohn: Türkiyenin köşeyi dönme şansı var
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2001 02:02

IMF'nin 10 milyar dolarlık ek kaynağa yeşil ışık yakmasının ardından Dünya Bankası Başkanı James Wolfensohn'dan da destek mesajı geldi. Wolfensohn, ‘‘Türk ekonomisi köşeyi dönmek için şansa sahip’’ dedi.

Dünya Bankası Başkanı James Wolfensohn, ‘‘Türk ekonomisi köşeyi dönmek için gerçek bir şansa sahip’’ dedi. Böylece, IMF Başkanı Horst Köhler'in Türkiye için 10 milyar dolarlık ilave finansman kaynağına yeşil ışık yakmasının ardından ‘‘IMF'nin kardeş kurumu’’ Dünya Bankası da en üst düzeyde piyasaları sevindirecek sinyal vermiş oldu.

ARJANTİN VE GLOBALLEŞME

James Wolfensohn, Ottawa'da Reuters Ajansı'na yaptığı açıklamada, Türk ekonomisinin köşeyi dönmek için gerçek bir şansı bulunduğunu kaydetti. ‘‘Türkiye, önemi ve büyüklüğü nedeniyle uluslararası finans camiasının desteğini hak etmektedir’’ diye konuşan Wolfenshon, IMF'nin Türkiye için iyi bir program hazırlamasını beklediğini de söyledi.

Wolfensohn, bu arada Arjantin'in takas yoluyla borç döndürme çabalarına sözlü destek verdi. Dünya Bankası Başkanı, Arjantin'de ekonomik krizin aşılmasında, durumun hükümetin kontrolünde olması konusunda ‘‘umutlu’’ olduğunu belirtti. Wolfensohn, Arjantin ile IMF arasında yeni bir çözüm yöntemi bulunması halinde, kendilerinin de Buenos Aires'e krediler yoluyla destek olacaklarını söyledi.

Ottawa sokaklarında anti-globalist protesto gösterileri yapılırken, Dünya Bankası Başkanı, globalleşmeden geriye dönüş olmadığını da vurguladı. Wolfensohn, ‘‘Soru, globalleşmenin daha fazla insana yarar sağlayacağı biçimde nasıl denetleneceğidir’’ dedi. Yoksul ülkelere daha fazla mali destek sağlanması gerektiği yolundaki görüşünü de yineleyen Wolfensohn, yoksul ülkelere desteğin iki misli artırılarak yılda 100 milyar dolar düzeyine çıkarılmasını savunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!