Whirlpool: Vestel’le geldik çok iyi fırsat yakaladık

Güncelleme Tarihi:

Whirlpool: Vestel’le geldik çok iyi fırsat yakaladık
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2005 00:00

ABD’nin en büyük beyaz eşya üreticilerinden Whirlpool, Vestel ile dağıtım ve pazarlama anlaşması yaptı. Buna göre Whirlpool’un ürünleri Vestel mağazalarında satılacak. Whirlpool Güneydoğu Avrupa ve Gelişmekte olan Pazarlar Başkanı Claudio Baggiani, Vestel ile imzalanan anlaşmayla, gelecek için çok iyi bir fırsat yakaladıklarını bildirdi.

ABD’li beyaz eşya üreticisi Whirlpool, Vestel ile ile Türkiye’de pazarlama ve dağıtım anlaşması imzaladı. Whirlpool Güneydoğu Avrupa ve Gelişmekte olan Pazarlar Başkanı Claudio Baggiani, Vestel ile imzalanan anlaşmayla, dünyanın en iyi gelişmekte olan pazarlarından birine girerek, gelecek için çok iyi bir fırsat yakaladıklarını bildirdi. Baggiani, Vestel ile imzalanan anlaşmanın Whirlpool’un ‘her evde, her yerde’ vizyonu açısından önemli bir adım olduğunu ifade etti. Whirlpool’un, dünyanın en iyi gelişmekte olan pazarlarından birine girerek, geleceği için çok iyi bir fırsat yakaladığını belirten Baggiani, ‘Eminim ki, yenilikçi ve pazar lideri Vestel ile gerçekleştirdiğimiz iş ortaklığı bizlere karşılıklı olarak güçlü ve sürekli gelişen bir yapı kazandıracak’ dedi.

UZUN VADELİ İŞBİRLİĞİ:

Vestel Dayanıklı Tüketim Malları Pazarlama A.Ş. Genel Müdürü ve Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Üyesi Levent Hatay da, beyaz eşya üreticisi Whirlpool ile sürdürdükleri uzun vadeli işbirliği görüşmelerini sonuçlandırdıklarını belirtti. Birbiri ile bütünleşen markaları mağazalarında bulundurma stratejileri paralelinde, kendi alanlarında dünyanın en iyisi olan JVC, Zanussi, Tefal, Moulinex, Rowenta, Motorola, Samsung ve Palm gibi markalar ile sürdürdükleri iş ortaklıklarına bir yenisini daha eklediklerini ifada eden Hatay, şöyle konuştu: ‘Kurulduğumuzdan bu yana sürdürdüğümüz istikrarlı ve hızlı büyümemize paralel olarak pazarlama alanındaki modern ve farklı uygulamalarımız ile liderliğimizi devam ettiriyoruz. İş ortaklıklarımız ile Türkiye çapında 1.200’den fazla bayiimiz ve 700’ü aşkın teknik servisimiz ile müşterilerimize kaliteli hizmet sunmayı sürdüreceğiz.’

ANLAŞMADA NELER VAR:

Vestel, beyaz eşya üreticisi Amerikan Whirlpool şirketi ile imzaladığı anlaşmayla, Whirlpool ürünlerinin Türkiye’de pazarlama ve dağıtımını yapacak. Anlaşma kapsamında, Whirlpool beyaz eşya ve ankastre ürünleri 2006 yılının ilk çeyreğinden itibaren Vestel mağazalarında satışa sunulacak. Whirlpool, orta-üst ve üst segmentte yer alan buzdolabı, çamaşır makinesi, fırın, bulaşık makinesi, mikrodalga fırın ve çok çeşitli ankastre ürünlerini Vestel mağazalarında Türk tüketicileri ile buluşturacak. Vestel Şirketler Grubu 1984’ten bu yana tüketici elektroniği, beyaz eşya ve dijital ürünler alanında ürün geliştirme, üretim ve iç-dış pazarlara satışı konularında faaliyet gösteriyor. Vestel, dünyadaki 3. Orjinal Ekipman Üreticisi (OEM); Türkiye ve Avrupa’nın en büyük renkli televizyon üreticisi durumunda. Ürettiği ürünleri Avrupa, Asya, Orta Doğu, Afrika, Amerika ve Avustralya olmak üzere dünyanın toplam 110 ülkesine satılıyor.

12 milyar dolar cirolu dünya devi

DÜNYANIN 170 ülkesinde, 12 marka ile faaliyet gösteren ve ev ürünleri konusunda 90 yıllık uzmanlığa sahip olan Whirlpool, dünyanın en büyük beyaz eşya üreticilerinden biri olarak gösteriliyor. Şirketin cirosu temmuz ayında Amerika’da faaliyet gösteren Maytag Corp’un alımıyla birlikte yıllık 12 milyar dolara ulaştı. 4 farklı kıtada toplam 13 farklı ülkede üretim yapan, 50 üretim ve teknolojik araştırma merkezine sahip olan Whirlpool, 68.000 kişiye istihdam sağlıyor ve Avrupa’da da en çok satan markaların başında geliyor. Dünya çapında 200 milyon evde ürünü bulunan şirket; Whirlpool, Bauknecht, Ignis, Polar ve Laden markalarını ve son satın alımıyla da Maytag ve Amana markalarını bünyesinde barındırıyor.

Sabancı: Vestel City’le Avrupa’nın içine girmişiz

TÜRK Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Ömer Sabancı, Vestel’in Manisa’daki tesislerini gezerek, ‘Burası Türkiye için gurur verici bir tesis. Bu gibi tesislerimizle Avrupa’nın içine girmişiz’ dedi. Sabancı, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ile birlikte Vestel City’yi gezdi. Sabancı, Vestel’in bu tesislerine ilk kez geldiğini ve Türkiye açısından ‘gurur verici’ bulduğunu belirtti. Sabancı şöyle konuştu: ‘Hepimiz (Türkiye ihracat yapsın, Türkiye daha fazla istihdam yaratsın, kayıtdışı ekonomi azalsın) diyoruz. İşte bu tesis bütün bu söylediklerimizin en güzel örneklerinden. Avrupa’da birçok tesis gezdim. Bu tesis bir nevi Türkiye’nin Avrupa’ya girdiğini net bir şekilde gösteriyor. Türkiye için gurur verici bir tesis. Avrupa’da benzer tesisleri de geçmişiz.’

Beyaz eşyayı halka açıyor

VESTEL
Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin 2006 yılının ilk yarısında halka arzı planlanıyor. Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’den Borsa’ya gönderilen açıklamada, şirketin yüzde 35 oranında hissedarı olduğu Vestel Beyaz Eşya’nın sürmekte olan halka arz projesinde halka arzın piyasa şartları da göz önüne alınarak, 2006 yılının ilk yarısında, 2005/09 veya 2005/12 dönem mali tabloları baz alınarak gerçekleştirilmesinin planlandığı bildirildi. Açıklamada, halka arzın planlanan tarihine ilişkin SPK ve İMKB’ye gerekli bildirimlerin yapıldığı kaydedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!