Welteke:Euro'ya Avrupa dışında da güven var

Güncelleme Tarihi:

Welteke:Euroya Avrupa dışında da güven var
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2002 14:21

Alman Merkez Bankası Başkanı Ernst Welteke, Euro`nun yürürlüğe girmesi sırasında ülke çapında büyük bir sorun yaşanmadığını belirterek, yeni para birimine Avrupa dışında da güven duyulduğunu söyledi.

Welteke, bugün Deutschland Radio`ya yaptığı açıklamada, ``Kısa birsüre öncesine kadar yeni para birimine Almanya`da da çok fazla güvenilmiyordu. Bu nedenle, Avrupa dışında yaşayan insanların da Euro`ya güven duymamaları doğaldı. Ancak başarılı geçişten sonra, Euro`ya duyulan güven gittikçe artıyor`` dedi.

Para Birliği`ne üye bazı ülkelerin Maastricht kriterlerini tam olarak yerine getirememelerinin Euro`ya olumsuz etki yapacağına inanmadığını kaydeden Welteke, bazı insanların başlangıçta para harcamaya çekineceklerini ifade etti.

Welteke, ``Bazı vatandaşlarımız başlangıçta para harcamaya çekinecek, ancak fiyatlar yarı yarıya düşünce diğer bir çok vatandaşımız da psikolojik olarak her şeyin ucuzladığını düşünerek daha fazla alış veriş yapacak. Bence bu iki farklı tutum birbirini dengeleyecek`` diye konuştu.

Bu arada, Euro`nun Yen karşısında değer kazandığı bildirildi. Tokyo`daki borsa uzmanları, Euro`nun yürürlüğe girmesinde sorun yaşanmadığını, bunun da yeni para birimine uluslararası alanda duyulan güveni arttırdığını belirttiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!