Warren Buffett’in ayakkabısı dünyaya Türkiye’den açılacak

Güncelleme Tarihi:

Warren Buffett’in ayakkabısı dünyaya Türkiye’den açılacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2008 00:00

Dünyanın en zengin işadamlarından Warren Buffett’in sahibi olduğu ABD’nin en bilinen ayakkabı markalarından Dexter, Türkiye Distribütörü Kazaz Dış Ticaret’e tasarım, üretim, ihracat ve mağazalaşmayı da kapsayan geniş bir lisans verdi.

Türkiye ve İtalya’da üretime başlayan Kazaz Dış Ticaret iç pazar satışlarını yüzde 50 artırdı, yurtdışındaki ilk mağazasını da Dubrovnic’te açtı.

AMERİKA’nın en eski ayakkabı markalarından Dexter, Türkiye distribütörü Kazaz Dış Ticaret Ltd. Şti. (Kazaz Dış Ticaret) ile tasarım, üretim ve dış ticareti de kapsayan yeni lisans anlaşması yapınca, 2001 krizinden beri yaşadığı ’büyüyememe’ sorununu da aşmaya başladı. Dünyanın en zengin iş adamlarından Warren Buffett’a ait olan Dexter’in 15 yıldır Türkiye Distribütörü olan Kazaz Dış Ticaret’in sahibi Ercan Kazaz, 2006 Kasım ayında yeni lisansörlük anlaşmasından sonra 2007’de bu anlaşmayı kapsayan ticaret, üretim ve tasarım altyapısını kurduklarını, 2008’de ise tam kapasiteyle yola devam edeceklerini söyledi. Ercan Kazaz, üretimi Türkiye’de ve İtalya’da organize ettiklerini 2008 için 30 bin çift satış hedefi koyduklarını açıkladı. Kazaz, "Bu anlaşma öncesinde yılda 10.000-11.000 çift kadar satış yapabiliyorduk. 2007’de yüzde 30 büyüdük ve 2008’de de aynı hızla büyümemiz sürecek. Hedefimiz 2008’i 3 milyon dolar ciroyla kapamak. 3 yılda da 10 milyon dolar sınırını aşmak" dedi.

ÖNCE İÇ PAZAR: Aynı zamanda 2006-2007 Türkiye Ralli Şampiyonu da olan Ercan Kazaz, Dexter ile yeni dönem iş stratejisini ve Avrupa, Ortadoğu ve ABD’ye ihracat hedeflerini bir basın toplantısı yaparak kamuoyuna açıkladı. Kazaz şöyle konuştu: "Dexter markası 1993’te Warren Buffett tarafından satın alındı. ABD’deki tüm üretim tesisleri kapatıldı ve sadece Çin’de üretim yapmaya başladı. Ancak bizim önerimiz üzerine bize de tasarım ve üretim lisansı verildi. Avrupa ve Ortadoğu pazarına biz satacağız. Şu anda iç pazarda 25 il ve 83 noktaya çıktık. Hedefimiz bayilik ağımızı 35 ile yaymak ve 5 yıl içinde tüm şehirlerimize bayilik vermiş olmak. Önce iç pazarı halledeceğiz sonra da yurtdışında mağazalaşma ve ihracata odaklanacağız."

DUBROVNIC RİXOS’TA MAĞAZA: Ercan Kazaz, yurtdışında mağazalaşma çalışmalarının ve Ortadoğu’ya ihracat tanıtımlarının da başladını belirterek, "Yurtdışında bizim yönetimizde ilk mağaza Hırvatistan’da Dubrovnic’te açıldı. Adana bayimiz orada geçen pazar Rixos Oteli’nin içinde çok şık bir mağaza açtı" dedi. Dexter’in özellikle Kuzey Avrupa’da çok bilinen bir marka olduğunu da belirten Ercan Kazaz, "Ancak, üretim ve pazarlama sorunları yüzünden uzun süredir Avrupa’da etkinliğini kaybetti. Şimdi Avrupa’da da biz bu markayı yeniden canlandıracağız. Hatta ABD’ye de bizim ürettiğimiz modelleri pazarlayacağız" diye konuştu.

Ağrı bayisinin önerdiği model Milano’da da vitrine girebilir

DEXTER’in, Kazaz Dış Ticaret ile imzaladığı tasarım, üretim ve dış ticareti de kapsayan lisans anlaşması sayesinde Türkiye’de tasarladıkları bir Dexter modelinin dünyanın her yerine satılabileceğini belirten Ercan Kazaz, "Biz bayilerimizin ’satan ayakkabı’ önerilerini de değerlendiriyoruz. Bu nedenle örneğin Ağrı bayimizin ’bu model çok satar’ diye bize önereceği ve üretimini yaptığımız bir modeli Milano’da da satılacak" dedi. Dexter’in yat ayakkabısında markalı ürünler segmentinde açık ara lider olduğunu söyleyen Kazaz, "Türkiye’de tasarladığımız yeni bir modelimize Rhodes (Rodos) adını verdik. 4 renkte üretilen Rhodes’lar çok iddialı" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!