Wall Street'in harika çocuğu EMC, Türkiye'ye yerleşiyor

Güncelleme Tarihi:

Wall Streetin harika çocuğu EMC, Türkiyeye yerleşiyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

Wall Street'in harika çocuğu olarak tanınan ABD'li bilişim devi EMC de Türkiye pazarına kendi kurduğu şirketle girdi. Türkiye'nin Orta Doğu'da çok önemli bir geçiş noktasında olduğunu vurgulayan EMC Orta Doğu Direktörü Adrian McDonald, ‘Orta Doğu işlemlerimizi buradan yönetmemiz çok akılcı olacak’’ dedi.

Hızla büyüyen bilişim sektörü, dünya devlerini Türkiye'ye çekmeyi sürdürüyor. Akıllı kurumsal veri depolama sistemleri konusunda dünya liderliğini elinde tutan ABD'li bilişim devi EMC, yılbaşından itibaren Türkiye pazarına kendisi şirket kurarak girdi.

Türkiye'nin Orta Doğu'da çok önemli bir geçiş noktasında olduğunu vurgulayan firmanın Orta Doğu Direktörü Adrian McDonald, ‘‘Türkiye çok hızlı gelişen bir pazar. Orta Doğu işlemlerimizi buradan yönetmemiz çok daha akılcı olacaktır’’ dedi.

Dünya genelinde geçtiğimiz dört yıl içinde veri depolama pazarına olan talep yüzde 80'den fazla büyüdü. 1998 sonu itibariyle veri depolama pazarının boyutu 10 milyar dolara ulaştı. Veri depolama pazarının Türkiye'deki büyüklüğü ise 1999 itibariyle 44 milyon dolar. EMC Türkiye'nin Satış Müdürü Cem Fındıkoğlu, Türkiye'deki veri depolama pazarının üç yılda 140 milyon doları aşacağını tahmin ediyor.

AKILLI MAKİNALAR

Günümüz şirketlerinin en önemli sorunlarından biri, şirket bünyesinde toplanan verilerin saklanması. Veri, gelişen ve büyüyen şirketlerin candamarı. Bir şirketin A'sından Z'sine kadar tüm verilerin bilgisayar ortamında saklanması ve depolanmasının çeşitli yöntemleri var.

Şirketlerde risk faktörünü aza indirgeyen EMC 'nin ürettiği akıllı makinelerin ise dünyada daha benzeri yapılmamış. Şirketlere ait verilerin toplandığı akıllı EMC makineleri dünyanın neresinde olursa olsun, makineye dolayısıyla içerdikleri veriye zarar verebilecek her türlü değişikliği farkedebilecek gelişmiş sensorlara sahip. Bu alıcılar sayesinde içinde bulundukları ortamın sıcaklık değişimini bile farkeden makine, en ufak bir tehlike anında EMC'nin İrlanda üssünü ya da Amerika'yı otomatik arıyor. Makine onarılmayı beklemiyor, üsleriyle konuşarak uzakdan kumanda yöntemiyle sorun çözülüyor. Tamir edilemeyecek bir sorun varsa, bu defa çok gelişmiş teknik kadro anında devreye giriyor.

EMC firmasının İrlanda'nın Cork şehrindeki gelişmiş tesislerinde üretilen ve pek çok kalite kontrol yöntemlerinden geçen akıllı makine, 40 derece sıcaklıktan eksi 6 derece soğuklukta darbe testlerine tabi tutuluyor.

EMC bugüne kadar IBM, Microsoft, İntel ve Cisco'nun yanısıra pekçok kurumsal bilişim altyapılarının omurgasını oluşturdu. 9 bin 400 çalışana, 50'den fazla ülkede 100 satış ofisine sahip EMC; Fortune, Business Week ve Forbes gibi dergilerin listelerinde ilk sıralarda yer alıyor ve ‘‘Wall Street'in harika çocuğu’’ olarak tanınıyor. 1998'de Fortune dergisinin ‘‘Dünyanın en imrenilen şirketi’’ ilan ettiği EMC, aynı yıl Business Week dergisinin dünyanın en iyi performans gösteren bilişim şirketleri arasında yaptığı ‘‘Info Tech 100’’ sıralamasında dokuzuncu şirket oldu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!