Volkswagen: Türkiye bizim büyük müşterimiz

Güncelleme Tarihi:

Volkswagen: Türkiye bizim büyük müşterimiz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 1999 00:00

Haberin Devamı

Doğuş'un Gebze'deki Lojistik Merkezi'nin açılışına katılan Volkswagen Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Robert Büchelhofer, ‘‘100 milyon dolarlık ihracatımızla Türkiye, en büyük müşterilerimiz arasında’’ dedi. Genpar Lojistik Merkezi, dün Cumhurbaşkanı Demirel tarafından açıldı.

GEBZE Şekerpınar'da Doğuş Otomotiv Grubu'nun Genpar Lojistik Merkezi'ni açan Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, tartışılan güncel meselelerin geçici olduğunu belirterek, ‘‘Daha çok yapmaya, daha çok eser vermeye devam edin’’ dedi. Volkswagen Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Robert Büchelhofer de ‘‘Şirketimizin 100 milyon dolar tutarındaki ihracat hacmiyle Türkiye, en büyük müşterilerimiz arasındadır’’ dedi.

Robert Büchelhofer, Volkswagen Grubu'nun Türkiye'de istihdam yaratılması açısından önemli başarılara imza attığını dile getirdi. Büchelhofer, toptan ticaret ve satıcı organizasyonunda çalışan 4 bin görevlinin yanı sıra şirketin Çerkezköy'deki elektrik tesislerinde de 1700 yüksek nitelikli uzman elemanın çalıştığını ve Almanya'daki Volkswagen fabrikasında 3 bin 033 Türk işçisinin istihdam edildiğini anlattı.

İLERİ GİDECEĞİZ

Demirel, ihracatının yüzde 90'ı sanayi ürünü olan Türkiye'nin bu noktada kalamayacağını belirterek, ‘‘Güncel meseleleri Türkiye'yi ne kadar işgal ederse etsin, Türkiye bu güncel meseleleri aşacaktır ve daha ileriye gidecektir’’ diye konuştu.

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Şahenk'ten söz ederken, dili sürçen ve Şahenk'e, ‘Ahenk Şahenk’ diyen Demirel, şunları söyledi:

‘‘Dünya sahnesine ihracatının yüzde 90'ı sanayi mamulü olarak çıkmış bulunan Türkiye burada kalamaz. Bu da milletime benim mesajım. Bu mesajı buradan veriyorum, çünkü Türkiye sanayileşmeye buradan başladı. 60'lı yıllarda Türkiye'nin buralarda nesi vardı, bugün nesi var. Bunu bir düşünün, o günleri bir hatırlayın.’’

Doğuş Holding İcra Komitesi Başkanı Ferit Faik Şahenk de hizmete açılan tesisin, 6 bin kişilik zincirin son halkası olduğunu belirterek, Volkswagen Grubu'nun dünyadaki yeni uygulamalarının burada gerçekleştirileceğini söyledi.

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Şahenk, Cumhurbaşkanı Demirel'e bir Volkswagen otomobil maketi sundu. Demirel bunun üzerine, ‘‘Benim de bir Volkswagen'im oldu. İşte burada, hem herkesten önce oldu’’ dedi. Daha sonra kurdeleyi keserek merkezin açılışını yapan Demirel, tesisi gezdi. Demirel, kendisine verilen 'Genpar' yazılı bir de kep giydi.

13.3 milyon dolarlık lojistik merkez

GENPAR Lojistik Merkezi, Gebze Şekerpınar mevkiinde 20 bin metrekaresi kapalı olmak üzere, toplam 137 bin metrekarelik alan üzerine inşa edildi. Yaklaşık 13 milyon 318 bin dolara malolan merkez, hizmet ve eğitim binalarından oluşuyor.

19 eğitim salonu ile 1 konferans salonunun yer aldığı Eğitim Binası'nda, personelin yetiştirilmesinin yanı sıra bayilere yönelik teknik konuda ve satış konusunda eğitim verilmesi de planlanıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!