Volkswagen, 1 milyon otomobili bakıma çağırdı

Güncelleme Tarihi:

Volkswagen, 1 milyon otomobili bakıma çağırdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2002 20:02

Alman otomobil şirketi Volkswagen, güvenlik nedeni ile 1998 ve 1999 yılında üretilen Polo ve Lupo modeli yaklaşık 1 milyon otomobili bakım için geri çağırdı. Şirketten yapılan açıklamada sorunun fren sisteminde kuillanılan bir malzemenin zayıf olmasından kaynaklandığı bildirildi.

Merkezi Almanya'nın Wolfsburg kentinde bulunan Volkswagen şirketinden yapılan açıklamada, fren yağını ileten plastik hortumlarda kullanılan malzemenin zayıf olduğunun tespit edildiği bildirildi.

Sözkonusu plastik hortumların hızlı bir şekilde yıpranabileceği ve fren yağının akabileceği belirtilen açıklamada, bunun da frenleri etkisiz hale getireceği, bazı durumlarda da frenlerin tutmamasına neden olacağı ifade edildi.

Bu sorunun başlangıçta Japonya'ya gönderilen otomobillerde ortaya çıktığı, bu nedenle sorunun sebebinin uzun süreli nakliyata ve bölgedeki iklime bağlandığı kaydedilen açıklamada, daha sonra yapılan araştırmalarda bu sorunun Polo ve Lupo marka tüm otomobillerde mevcut olduğunun tespit edildiği belirtildi.

Sadece Almanya'da 1998 ve 1999 yıllarında üretilen bu otomobillerden yaklaşık 275 bininin geri çağrıldığı bildirilen açıklamada, Polo ve Lupo marka otomobillerin Volkswagen şirketinin en fazla sattığı markalar olduğu hatırlatıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!