Vodafone: Dünyada satın alınmayacak şirket yok

Güncelleme Tarihi:

Vodafone: Dünyada satın alınmayacak şirket yok
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

ALMANYA ve İngiltere arasında siyasi krize neden olan, Vodafone'un Mannesmann'ı satın alma girişiminin yarattığı gerginlik sürüyor. Vodafone Başkanı Chris Gent, ‘‘Mannesmann'da kontrolü ele geçireceğimizden eminim, çünkü dünyada satın alınamayacak şirket yoktur’’ dedi.

MANNESMANN'ı satın almak için 127.7 milyar dolarlık rekor teklifte bulunarak Almanya'da şok yaratan İngiliz Vodafone cep telefonu şirketinin Başkanı Chris Gent, ‘‘Mannesmann'da kontrolü ele geçireceğimizden eminim, çünkü dünyada satın alınamayacak şirket yoktur’’ dedi. The Wall Street Journal Gazetesi'nin haberine göre Gent hissedarlara hitaben yaptığı konuşmada, çok yakın gelecekte şirketin yüzde 50.1'lik çoğunluk hissesine sahip olabileceklerini belirtti.

Frankfurt, Paris ve diğer kentlerdeki yatırımcılarla görüşmek üzere bir haftalık Avrupa turuna çıkan Gent, Mannesmann hissedarlarının yüzde 20-25'iyle görüştüğünü, bunlardan bazılarının aynı zamanda Vodafone hissedarı olduğunu belirterek, ‘‘Vodafone hissedarları Mannesmann için yaptığmıız teklife sıcak bakıyor. Ancak kaç kişinin Vodafone hissesine karşılık Mannasmann hssesi satın alacağını bilmiyorum’’ dedi.

Gent, Vodafone tarafından satın alındıktan sonra Mannesmann'da yapısal değişiklik olmayacağını, şirket başkanı Klaus Esser'in de görevinde kalacağını kaydetti.

Bu arada Vodafone-Mannesmann pazarlığına siyasilerin karışması, her iki şirketin de hisselerinde düşüşe neden oldu. Almanya Başbakanı Gerhard Schröder'in, İngiltere Başbakanı Tony Blair'e yaptığı sert çıkıştan sonra iktidar ve muhalefetteki bütün Alman partilerinin satışa karşı tavır alması yatırımcıda güvensizlik yarattı. Siyasal hazarlıklar sonucu satışın gerçekleşmeyeceği kuşkuları nedeniyle Mannesmann hisseleri 7.50 Euro değer kaybetti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!