VOB'da hisse tartışması

Güncelleme Tarihi:

VOBda hisse tartışması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2009 11:27

Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası (VOB) kurucu başkanı ve AK Parti İzmir milletvekili Tuğrul Yemişçi, İMKB Başkanı Hüseyin Erkan'ın VOB'daki hisselerini artırma gibi bir talepleri bulunmadığı yönündeki sözlerini olumlu karşıladıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Yemişçi, yaklaşık 2 ay önce SPK Başkanı Vedat Akgiray ile İMKB'nin de dahil olduğu tüm ortakların katılımıyla yapılan toplantıda İMKB Başkanı Hüseyin Erkan'ın hisse artırımı talebini dile getirdiğini savundu.

İMKB'nin çoğunluk hisseye sahip olabilmesi için bir çalışma yürütülmeye çalışıldığını savunan Yemişçi, İMKB Başkanı Erkan'ın dün yaptığı açıklamayla hisse artırımı taleplerinin olmadığı yönündeki sözlerini olumlu karşıladıklarını bildirdi.

Yemişçi, “İMKB Başkanı böyle bir taleplerinin olmadığını ifade ediyor. Hisse alımı talebi yoksa biz neden böyle bir konuyu gündeme getirelim. Hem hisselerde haksızlık olduğunu, İMKB'nin payı artarsa memnun olacaklarını ifade ediyor hem de böyle bir talepleri olmadığını belirtiyor. VOB'daki hisselerini artırma, yönetimde daha fazla sandalyeyle temsil edilme yönünde bir talepleri yoksa bir sorun da yok demektir” dedi.

Haberin Devamı

Erkan'ın konunun “politikacılar tarafından politize edilmemesi gerektiği” yönündeki eleştirisinin kendisini hedef aldığını kaydeden Yemişçi, VOB'da verdikleri mücadelenin politikayla hiç bir alakası bulunmadığını, kurucusu olduğu VOB'un başarılı performansını korumak için çalıştığını söyledi.

Yemişçi, tek hisseye dayalı vadeli işlem sözleşmelerinin işlem görebilmesi için SPK'dan onay beklediklerini belirterek, “SPK, bu işte rüşdünü ispatlamış VOB'a bir an önce yetki tanımalıdır” dedi.

VOB'un hisse yapısıyla ilgili İMKB Başkanı Erkan'ın haksızlık olduğu yönündeki değerlendirmesine de değinen Yemişçi, borsanın kurulma aşamasında en büyük yatırımı yapan İzmir Ticaret Borsası'nın, bu yatırımına oranla daha düşük seviyede bir ortaklıkla temsil edildiğini kaydederek, “Hisse yapısında bir haksızlık vardır, ama bu İZTB'ye yapılmış bir haksızlıktır” diye konuştu.

VOB'da Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ve kurucu başkan AK Parti İzmir Milletvekili Tuğrul Yemişçi'nin İMKB'nin diğer ortaklardan hisse alarak çoğunluğa geçmeyi talep ettiğini iddia etmesiyle başlayan tartışmayla ilgili İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, böyle bir taleplerinin olmadığını ifade etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!