Vizesiz turların gözdesi Balkanlar oldu

Güncelleme Tarihi:

Vizesiz turların gözdesi Balkanlar oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2010 12:32

Balkanlar'daki birçok ülkenin Türk vatandaşlarına vize uygulamasını kaldırması, bölgedeki destinasyonlara ilgiyi artırdı.

Özel uçak seferleriyle 650 TL'den başlayan Makedonya turu, öne çıkan alternatifler arasında yer alıyor. Prontotour Pazarlama Müdürü Sarp Özkar, Türk tatilcilerin vizesiz turlara yoğun ilgi gösterdiğini, geçen yıl yaptıkları satışların bu yıl vizesiz turlar sayesinde yüzde 55 arttığını söyledi.

Balkan turlarında gidilen ülkelerde tur fiyatlarının 680 TL'den başladığını, bunun yanı sıra günlük harcama konusunda da Avrupa ülkeleriyle kıyaslandığında yeme içmenin çok ucuz olduğunu anlatan Özkar, “Tatilciler gerek Avrupa standartları içindeki Schengen vizelerinde yaşamış oldukları zorluklar, gerekse birçok evrak toparlama prosedürleri nedeniyle de vizesiz turlara daha çok rağbet ediyor” dedi. Balkanlar'da bu yıl Makedonya'nın ön plana çıktığını ifade eden Özkar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Prontotour olarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştirip yaz boyunca Makedonya'ya özel uçak seferleriyle 650 TL'den başlayan 1 haftalık tur paketleri organize etmeye başlıyoruz. Makedonya, damak tadımıza uygun leziz yemekleri, Türk nüfusunun yoğun yaşadığı bir ülke olması, Atatürk'ün mezun olduğu askeri idadisinin Atatürk müzesi olarak faaliyet göstermesi ve Avrupa sosyetesinin gözdesi eşsiz Ohrid gölü ile bu yaza damga vuracak.Makedonya tur paketleri Üsküp, Kalkandelen ve Ohrid'i içeriyor. Makedonya'nın en büyük artıları arasında, Osmanlı'dan kalan birçok tarihi eser bulunması, Türkçe konuşanların sıklığı sayesinde dil sorunu yaşanmaması, doğası, Üsküp gibi Avrupai şehri bünyesinde barındırması ve en önemlisi Türk damak tadına uygun mutfağı sayılabilir.”

Turistlerin Makedonya'nın doğasına, tarih ve kültürüne hayran kaldığını dile getiren Özkar, “Orada deniz yok diye üzülmeyin, dünyanın en temiz gölü Ohrid'de tüm turistler suya girerek yüzüyorlar” dedi.

DALMAÇYA SAHİLLERİNİN GÖZDESİ DUBROVNİK

Dalmaçya sahillerinin gözdesi Dubrovnik'e geçen yıl yaz boyunca özel uçak seferleri başlattıkların ve çok talep gördüğünü anımsatan Özkar, bu yıl da özel uçuş ve paket tur alternatifleri bulunduğunu bildirdi.Dalmaçya sahillerinin en güzel şehri Dubrovnik'e düzenledikleri turun bir hafta sürdüğünü ve 850 TL'den başlayan fiyatlarla satıldığını kaydeden Özkar, şunları söyledi:

“Dubrovnik'te vizesiz turlar arasında. Çok fazla talep gören bu iki Balkan ülkesini 4 günlük Prag seyahatlerimiz izliyor. Fiyatı 590 TL'den başlıyor.
Hırvatistan'ın Dalmaçya sahillerini gezerken 2 saat içinde Bosna Hersek ve Karadağ'a da kolayca ulaşabilir, böylece 1 haftada 3 muhteşem ülke görmenin zevkine varabilirsiniz. Balkanlarda en önemli konu, iyi ve bölgeyi tanıyan rehberlik hizmetlerinden misafirin faydalanması ki bizim en çok önem verdiğimiz konular arasında yer alıyor.”

Özkar, Balkanlar'a gitmişken 6 ülkeyi kapsayan turların da tercih edilebileceğini belirterek, Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Karadağ, Bosna Hersek ve Hırvatistan'ı kapsayan sekiz günlük turun bin 200 TL'den satıldığını kaydetti.

“VİZESİZ UZAKDOĞU TURLARI DA İLGİ GÖRÜYOR”

Vizesiz ülkeler içinde Uzakdoğu turlarının da ilgi gördüğünü kaydeden Özkar, özelikle bin 150 TL'den satılan 7 günlük Bangkok-Pattaya gezisinin tercihler arasında yer aldığını söyledi.

Pattaya yerine Maldivler, Seycheller'e rakip olabilecek güzellikteki Phuket Adası turlarının da seçenekler arasında bulunduğunu anlatan Özkar, şöyle konuştu:
“Tropik bembeyaz mercan kumlu sahili ile Phuket ve başkent Bangkok tur paketi 7 gün bin 700 TL'den satılıyor. Uzakdoğu'ya gitmişken lüksü de görmek isteyenler için Singapur da tatilcilerin yoğun seyahat ettiği ülkeler arasında.

Bu paketlerin Ocean Majesty gemisiyle sadece 4, 5, 6, 7 ve 8 günlük seçenekler ile 770 TL'den başlayan çok ekonomik fiyatları ile vizesiz Yunan Adaları gemi seyahati de ilgi gören bir diğer tatil seçeneği.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!