Vize engelini 1.3 milyon kişiyle aştık, en çok Almanya’ya turist gittik

Güncelleme Tarihi:

Vize engelini 1.3 milyon kişiyle aştık, en çok Almanya’ya turist gittik
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2009 00:00

Vize engeline karşın her yıl 1.3 milyon Türk Almanya’yı ziyaret ediyor. Alman Turizm Merkezi Başkanı Petra Hedorfer, “Almanya Türklerin bir numaralı seyahat ülkesi. Çektiğimiz Türk turist sayısında yüzde 7 artış vardı. Bu yıl kriz nedeniyle azalma var. Gelecek yıl yüzde 10 artış bekliyoruz” dedi.

TÜRKİYE’ye en çok turisti gönderen Almanya, Türk turistleri çekmek için de çalışıyor. Türklerin bir numaralı seyahat ülkesi olan Almanya’yı, geçen yıl 1.3 milyon Türk ziyaret etti. İş, fuar, ziyaret ve turistik gezi amacıyla tercih edilen ülkeye gidecek Türk turist sayısında gelecek yıl yüzde 5-10’a yakın artış bekleniyor. Alman Turizm Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Petra Hedorfer, Türklerin Almanya’ya iş ve gezi için gittiğini belirtti. Araştırmalardan Türklerin Almanya’ya büyük ilgi duyduğunu gördüklerini dile getiren Hedorfer, “Türkiye’de bizim için ciddi potansiyel var. 2008’de Almanya’ya gelen Türk sayısında yüzde 7 artış oldu. Ancak bu yıl gerileme var. Krizin etkisinin geçmesinin ardından yüzde 10’a varan artış bekliyoruz” dedi.

Yarısı otelde kalıyor

Petra Hedorfer, Almanya’nın Türklerin bir numaralı seyahat ülkesi olduğunu kaydederek, şöyle konuştu: “Almanya’ya Türkiye’den gelen 1.3 milyon kişinin yarısı otellerde kalırken, diğer yarısı akrabasının yanında kalmayı tercih etti. Yaptırdığımız araştırmalara göre Almanya Türklerin en fazla gitmek istediği ülkeler arasında. Almanya’daki geniş Türk kitlesi, iş ilişkileri ve tarihten gelen bağlar nedeniyle Türkler Almanya’yı ziyaret ediyor. Türkiye’den özel bir kitleyi Almanya’ya çekiyoruz. Ortalama elli yaşında olan iyi eğitimli ve zengin Türk ziyretçileri çekiyoruz. Türkiye, turist açısından önemli hedef kitlemiz arasında.”

En büyük sorun vize

Türkiye’den, Almanya’ya gidişlerde en büyük zorluğun vize olduğuna da değinen Hedorfer, şunları söyledi: “Bu sorun hükümetlerle ilgili. Ama Schengen Vizesi veren bütün ülkelerde aynı süreçler var. Avrupa Birliği’nin getirdiği şartlar bunlar. Ama iki ülke arasındaki kültürel bağlantılar var. Bunların vizenin getirdiği engeli ortadan kaldırmasını umuyoruz. Gelecek on yıl içinde Almanya’ya gelecek Türk turist sayısının iki üç katına çıkmasını bekliyoruz.”

En çok Berlin ve Köln seviliyor

TÜRKLERİN daha çok Almanya’nın batı kısmını tercih ettiğini dile getiren Petra Hedorfer, “Almanya’da en popüler destinasyonlar, Berlin, Münih ve Köln gibi şehirler. Almanya kültürel olarak da Türk misafirlere çok şey sunuyor. Kültürel etkinlikler, müzeler çok ilgi görüyor. İki ülke arasındaki endüstri ilişkileri de önemli. Türkiye’den yılda 4.9 milyon kişi seyahat ediyor. Bunların daha fazlasını çekmeyi istiyoruz” dedi.

Seyahatlerin yüzde 60’ı kültürel amaçlı

Türkiye’den yurtdışına gerçekleşen seyahatlerin yüzde 34’ü Almanya’ya yapılıyor.
Almanya’ya giden Türkler en çok Almanya’nın kültürel zenginliğini merak ediyor.
Seyahatlerin yüzde 60’ı kent ve kültür seyahatleri olarak gerçekleşiyor.
En sevilen şehirlerin başında Berlin, Münih ve Köln geliyor.
Kişisel olarak organize edilmiş tatil amaçlı seyahatler Türkiye’den Almanya’ya yapılan seyahatlerin yüzde 60’ını oluşturuyor.
İş seyahatlerinin payı yüzde 28, akraba ile arkadaş ziyaretleri de yüzde 12’lik paya sahip.
Almanya’yı en çok yılda 9 milyonla Hollandalılar ziyaret ediyor. 4 milyonla İngilizler ve 2.5 milyonla Fransızlar izliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!