Vivendi, 1.1 milyar dolara Universal’in tek patronu

Güncelleme Tarihi:

Vivendi, 1.1 milyar dolara Universal’in tek patronu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2006 00:00

Vivendi Universal, Universal Music Group’un tek sahibi olmak için Matsushita Electric’le anlaştı. Vivendi 1,15 milyar dolar ödeyerek, dünyanın en büyük kayıt şirketi Universal Music’in tek sahibi oluyor ve NBC Universal’deki hisselerini artırıyor.

Vivendi, Matsushita’nın Universal Music Group’un sahibi bir holdingde bulunan yüzde 7,66 hissesini ve ayrıca NBC’de yüzde 20 hisse alacak. Anlaşmanın Paris merkezli Vivendi’nin net kárına 2006’da en az 30 milyon dolar ekleyeceği belirtiliyor. Vivendi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Jean-Rene Fourtou, borçları azaltmak ve kárlılığı artırmak için 22 milyar Euro’luk varlık satışının ardından müzik, cep telefonu hizmetleri, pay-tv (ödemeli tv) ve video oyunlarına odaklanıyor. Black Eyed Peas, Eminem ve Pussycat Dolls gibi şarkıcıları olan Vivendi, global pazarda yüzde 25,5 pay alıyor. Vivendi, birleşmenin gelirlerini 2006 yılında en az 30 milyon dolar artıracağını söyledi.

HİSSE BAŞI 7.66 SENT:

Matsushita, video içeriğinin ve diğer dağıtım metodlarının dağıtımının online olması nedeniyle herhangi bir stratejik iş ortağına daha fazla ihtiyaçlarının olmadığını açıkladı. Panasonic’in üreticisi olan şirket, haftaya salı günü yapılacak anlaşmada hisse başına 7.66 sente alacak. Matsushita, Universal Studios’u 1990’da satın almıştı. Vivendi ile anlaşmadan önce şirketteki hissesinin çoğunu satmıştı. Matsushita, üçüncü çeyrekteki gelirini de açıkladı. Operasyon karı üç ayda 129.42 milyar Yen’e çıktı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!