Villalarda Amerika esintisi

Güncelleme Tarihi:

Villalarda Amerika esintisi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 1997 00:00

Haberin Devamı

İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerde sayıları hızla artan villalar genellikle Amerikan tarzında inşaa ediliyor. Şehir merkezinden, kalabalıktan, gürültüden uzak ve içerisinde sinemadan, alışveriş merkezlerine kadar her türlü imkanın yaratıldığı bu kentlerin örneklerine Amerika'da sık rastlanıyor.

Avrupa'da eşine az rastlanır bu villaların yapımı öncesinde, villaların yeri, birbirlerine olan uzaklığı gibi konularda araştırmalar yapılıyor. Özellikle Amerikan mimarlarla çalışıldığından bu villalarda Amerika esintisinin hakim olduğu dikkati çekiyor. Özellikle geniş arazi üzerine kurulu ve doğa ile içiçe olmasına dikkat edilen villalar en son yeniliklerle inşa ediliyor. İç mekan oldukça geniş tutularak yanmaz duvarlar, ısı geçirmez çatılar, bilgisayarlı elektrik süpürgesi ve ısınma sistemleri, büyük bahçeleri ve manzarası bulunan villalarda estetik ön planda tutuluyor.

Bunun yanı sıra şehir dışında inşaa edilen uydu kentlerde apartman dairesinde oturmak istemeyenlere ise villa seçeneği sunuluyor. Yapılan lüks dairelerde ve villalarda hiç bir konfordan kaçınılmamasının yanında, malzemeler de özel olarak seçiliyor.

ACARKENT

1452 villanın bulunduğu Acarkent'teki 32 adet satış birimi ve dev bir çarşı içinde bulunan 360 adet dükkan henüz satışa sunulmadı.

ERGUVAN KONUTLARI

Büyükçekmece Mimarsinan Beldesinde, deniz kenarında, 22 dönüm büyüklüğündeki arazide inşa edilen Erguvan Konutları üç ayrı tipte ikiz, dubleks ve tripleks 51 villadan oluşuyor. Yüzme havuzları, sosyal tesisleri bullunan lüks sitedeki oturmaya hazır villaların satış fiyatı 250-350 bin dolar arasında değişiyor. Ataköy'e 25, Tatilya'ya 6 kilometre uzaklıkta bulunan site Emlak Bankası'nın Mimaroba-Sinanoba konutlarına da komşu. 22 dönüm büyüklüğünde arazi üzerine kurulan Erguvan Konutları'nın inşaatı 1993 yılında başladı.

SİNAN VİLLE

Sinan Ville Residence, İstanbul'a 35 kilometre uzaklıkta Mimar Sinan'da, farklı mimariyle Uzel Holding ve İnko inşaat tarafından gerçekleştiriliyor. SinanVille Residence, 33 dönümlük alana kurulu 22 villadan oluşuyor. Villalar 1998 Ekim ayında sahiplerine teslim edilecek. SinanVille Residence'in kurulduğu alan İçinde sosyal tesis, yüzme havuzu, tenis ve squash kortu, basketbol sahası, iki otomobillik kapalı otoparkının bulunduğu her türlü imkan yaratılmış durumda.

ARY'A EVLERİ

Etiler'de bulunan Ary'a Evleri üç dönümlük arazi üzerine inşa edildi. Dört bloktan oluşan projede toplam 44 daire bulunuyor. 1996 yılında başlanan Ary'a Evlerinin kaba yapısı bitirilip, ince inşaatına başlandı ve 1997 sonu itibarıyla da sahiplerine teslim edilecek. Yüzme havuzu, jimnastik salonu, çocuk parkı, kapalı otoparkı olan projede yeşil alan içerisinde peyzaj çalışması da yapılacak. Büyüklükleri 130 ile 350 metrekare arasında değişen Ary'a Evlerinin fiyatları 270-735 bin dolar arasında değişiyor. Peşin alımlarda ise yüzde 10 indirim uygulanıyor. Taksitli satışlarda ise yüzde 50'si peşin alınarak kalanı 12 ayda ödeniyor.

YEŞİLŞEHİR

Yeşilşehir Bursa'nın çağdaş ve modern anlamda ilk sağlıklı ve düzgün kentleşme modeli olarak gösteriliyor. Göç ve doğal nüfus artışı ile kentsel büyüme hızının yüzde 8'e vardığı Bursa'da, Yeşilşehir’in bu hızlı kentleşmeye olumlu katkıda bulunacağı düşünülüyor. Bursa'nın Kuzeydoğu'sunda Bursa Yalova yoluna 500 metre ve Bursa şehir merkezine 5 kilometre uzaklıkta kurulacak Yeşilşehir projesi 5 etap halinde tamalanacak. 25 bin konutluk imar alanının ilk uygulaması 15 bin konut ve sosyal tesisleri, ticaret merkezleri, Belediye hizmet alanları, PTT, okullar, cami, sağlık tesisleri, kültür, eğlence ve spor komplekslerinden oluşuyor. 1676 apartman dairesinden oluşan ilk etap inşaatlarına Haziran 1997'de başlandı. Birinci etap konutları 10-26 katlı apartman bloklarından oluşuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!