Viessmann, 20. fabrikasını Manisa'da açtı

Güncelleme Tarihi:

Viessmann, 20. fabrikasını Manisada açtı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2013 15:30

Alman ısıtma tekniği sistemleri üreticisi Viessmann Grubu, 50 milyon lira yatırımla Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) kurduğu Türkiye'deki ilk üretim tesisi olan kombi fabrikasını düzenlenen törenle faaliyete geçirdi.

Haberin Devamı

Açılış törenine Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Margit Haberle, Manisa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, Viessmann Grubu Teknoloji Başkanı (CTO) Dr. Klaus-Peter Kegel, Viessmann Grubu Kurumsal İletişim Direktörü Manfred Greis, Viessmann Isı Teknikleri Tic. A.Ş. Genel Müdürü Dr. Celalettin Çelik ve Viessmann Manisa Üretim Tesisi Genel Müdürü Joachim Schlichtig ile protokol üyeleri, sanayiciler ve davetliler katıldı.

Törende konuşan Viessmann Grubu Teknoloji Başkanı Kegel, Viessmann Grubu'nun Türkiye'deki ilk üretim merkezi olan Viessmann Manisa Üretim Tesisi'ni başta Avrupa olmak üzere tüm dünyanın kombi üretim üslerinden biri olarak konumlandırmayı hedeflediğini kaydetti.

Kegel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Viessmann, yıllık 100 bin adet üretim kapasitesine sahip bu yeni fabrikada, uzmanlık alanı olan yoğuşmalı kombi üretimi gerçekleştirecek. Türkiye'de bugün itibariyle üretime başlıyoruz, çünkü Türkiye'yi sadece bir tüketici pazarı olarak değil, aynı zamanda bir üretim üssü olarak görüyoruz. Türkiye'nin gelişen potansiyeline paralel olarak Viessmann Türkiye'nin sergilediği başarılı performans sonucu, Türkiye'de bir fabrika kurulmasına karar verdik. Bu yatırımımızla birlikte Viessmann bundan böyle Türkiye'nin yerli üreticilerinden biri olacak. Viessmann Grubu olarak, bölgede gerek istihdam gerek ekonomik açıdan yaratacağımız katma değerden dolayı büyük heyecan duyuyoruz. Tüm bunların yanı sıra enerji ve kaynak tasarrufu sağlayan ürünlerimizle Türkiye'nin enerji politikası hedeflerine ulaşmasında katkımız olacağına inanıyoruz."

Haberin Devamı

Viessmann Manisa Üretim Tesisi Genel Müdürü Schlichtig de fabrikada üretim ile birlikte Ar-Ge çalışmalarının da yapılacağını belirterek, şunları söyledi:

"Yüksek kalite standartlarını, verimli üretimi ve Ar-Ge'yi teşvik eden Vitotop Üretim Sistemi, Viessmann Grubu'nun tüm dünyadaki fabrikalarında olduğu gibi Manisa fabrikasında da uygulanacak. Bu sistem sayesinde katma değeri olmayan ve maliyetli Ar-Ge çalışmaları devre dışı bırakılacak. Manisa OSB'de 12 bin 666 metrekare kapalı olmak üzere toplam 36 bin 566 metre karelik alan üzerine inşa edilmiş ve sertifikalandırılmış olan fabrikamız yeşil bina özelliği taşımaktadır. Manisa'daki bu üretim merkezinde uygulamaya geçirilen standartlar Viessmann Grubu'nun gelecekte inşa edeceği tüm binaları ve sürdürülebilir bina konseptleri için bir örnek oluşturacaktır. Bir montaj bandı ve iki vardiya çalışma düzeninde yılda 100 bin adet üretim kapasitesine sahip olan fabrikada 2014 yılında Viessmann marka yoğuşmalı kombi üretimi yapılacaktır. Üretime 150 kişiyle başlayan fabrikada dünyanın en iyi üretim standartları uygulanacak ve kullanılan ileri teknolojiler sayesinde, üretimde, hız, çabuk tepki verme ve esneklik özelliklerine odaklanılacaktır."

Haberin Devamı

Fabrikanın yapımında çevreye ve insana zarar vermeyen, geri dönüşümlü yapı malzemeleri kullanıldığını dile getiren Schlichtig, tesisin gün ışığından maksimum fayda sağlayacak şekilde tasarlandığına, tüm bu teknolojiler sayesinde hedeflerinin tükettikleri tüm elektrik enerjisini yenilenebilir doğal kaynaklardan üretmek olduğuna dikkati çekti.

Viessmann Isı Teknikleri Tic. A.Ş. Genel Müdürü Çelik ise Türkiye'nin yıllık yaklaşık bir milyon adet kombi ve kazan adedi ile İngiltere'den sonra dünyadaki ikinci büyük ısıtma pazarı olduğunu belirtti.

Viessmann olarak, Türkiye'de 112 kişiye istihdam sağladıklarını ifade eden Çelik, Manisa'daki fabrikada çalışmaya başlayan 150 kişiyle birlikte Türkiye'deki istihdam kapasitelerini bu yıl yüzde 100'ün üzerinde arttırdıklarını vurguladı.

Haberin Devamı

Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Haberle, açılan fabrikanın Manisa OSB'yi tamamlayacağını, Ege Bölgesi'nde kurulan en modern fabrika olduğunu, Almanya'nın itibarını temsil ettiğini söyledi.

Törende konuşan Manisa OSB Yönetim kurulu Başkanı Sait Türek ise uluslararası güçlü ve insana ve çevreye bu denli duyarlı olan bir firmanın, Manisa OSB'de yatırım yapmasının hem OSB hem Manisa hem de Türkiye için çok büyük bir kazanç olduğunu kaydetti.

Türek, şöyle devam etti:

"Yaklaşık 50 milyon liralık bir yatırımla hayata geçirilen bu tesis 150 kişiye istihdam sağlayacak. Artık Manisa Viessmann fabrikasında üretilen kombiler tüm dünyada kullanılacak. Bölgemiz ağırlıklı olarak Beyaz Eşya Ana ve Yan Sanayi ile Otomotiv Yan Sanayi firmalarına ev sahipliği yapıyor. Bölgemizde Viessmann'ın katılması ile artık ısıtma sistemleri konusunda da kümeleşme oluşmuştur. Mutlaka yeni yeni yan sanayi fabrikaları bölgemizde ve çevremizde kurulacaktır."

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından açılışı yapılan tesis, protokol üyeleri ve davetliler tarafından gezildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!