Video çekebilen yeni iPhone199 dolar

Güncelleme Tarihi:

Video çekebilen yeni iPhone199 dolar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2009 00:00

Apple, efsane yaratan cep telefonu iPhone’da beklenen yeni modeli iPhone 3GS’i piyasaya sundu. Daha hızlı olan ve video kamerası bulunan iPhone 3GS’in, ABD’deki fiyatı da 199 dolar olarak belirlendi. 19 Haziran’da ABD’de piyasada olacak iPhone 3GS, Türkiye’de ağustos ayı başında satışa çıkarılacak.

19 Haziran’da piyasada

Apple, iPhone’un yeni modelini CEO’su Steve Jobs olmadan, San Francisco’da düzenlediği yıllık Dünya Geliştiriciler Konferansı’nda Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Phil Schiller’le tanıttı. Schiller, iPhone’un video çekebilen 3GS modelinin 19 Haziran’da piyasada olacağını belirterek, "S’ kısaltması hız anlamına geliyor. Çünkü bu model, bugüne kadar yaptığımızın en güçlüsü. İçindekiler tamamen yeni" dedi.

Schiller, 16 Gigabyte iPhone 3GS’nin fiyatı 199 dolar, 32 Gigabyte’lık modelin de fiyatı 299 dolardan satışa sunulabilecek. Orijinal 8 Gigabyte’lık iPhone 3G’nin fiyatı ise yeni modelle beraber 199 dolardan, 99 dolara düştü. Schiller, yeni nesil iPhone 3.0 işletim sisteminin de dünyada 17 Haziran’da akıllı telefonun kullanıcılarına versiyon yükseltmesi için uygun hale getirileceğini aktardı.

40 milyondan fazla satış

Apple, iPhone ve iPod Touch’ta da 40 milyondan fazla sattığını açıkladı. Bu cihazlar için uygulama satışları ise nisan ayında bir milyarı geçti. iPhone 3.0 işletim sisteminin özellikleri de geliştirilmiş durumda. Sisteme ses komutu, kiralanmış video indirme ve Arapça, İbranice ve Korece’nin de bulunduğu ek dillerde kişiselleştirmeler eklendi.

Çalıntı ve kayıp iPhone’larda bilgiler uzaktan silinebilecek

YENİ ’iPhone’umu Bul’ özelliği, insanların online kayıp ve çalıntı cihazlarıyla ilgili bilgi sahibi olmasını sağlayacak. iPhone Yazılımdan Sorumlu Başkanı Scott Forstall, "Bu özellik iPhone’ununuzun nerede olduğunu gösterecek. Telefonunuza bir mesaj gönderdiğiniz orada bir alarm çalacak ve telefonunuzu sessiz modda bırakıp bırakmadığınızı gösterecek" dedi. Bu özellik, çalınan ya da kaybolan iPhone’lardaki bilgilerin uzaktan silinmesini de sağlayacak. Yeni işletim sistemi aynı zamanda iPhone’ların başkasıyla kablosuz olarak iletişim kurmasına da da olanak sağlıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!