Vestel, Berlin’e 530 ürünle gitti, ihracat yapamadığı 2 ülke kaldı

Güncelleme Tarihi:

Vestel, Berlin’e 530 ürünle gitti, ihracat yapamadığı 2 ülke kaldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2010 00:00

Berlin’deki IFA Fuarı’nda 2 bin 600 metrekarelik standanda 530 ürün sergileyerek dikkatleri üzerine çeken Vestel’in, ‘ihracat yapılmayan ülke kalmasın’ hedefine ulaşması için sadece 2 ülke kaldı. Vestel Dış Ticaret Başkanı Turan Erdoğan, bu yıl 2.4 milyar dolarlık ihracat hedeflediklerini açıklarken, bu yıl Nepal, Kiribati gibi ülkelere ilk kez ihracat yaptıklarını belirtti.

Haberin Devamı

AVRUPA’nın en önemli fuarlarından biri olan Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı’na (IFA) 16’ncı kez katılan ve 530 modelini sergileyen Vestel, yurtdışı pazarlarda iddiasını artırdı. Vestel Dış Ticaret Başkanı Turan Erdoğan, bu yıl sonunda, ihracat rakamını 2.4 milyar dolara çıkaracaklarını belirtirken, sadece Avrupa değil, Rusya, Ortadoğu, Afrika ve Hindistan’da da hızlı büyüdüklerini vurguladı. Erdoğan, bu yıl Nepal, Kiribati gibi ülkelere de bu yıl ilk kez ihracat yaptıklarını belirtirken, “İhracat yapılmayan ülke kalmasın hedefimize ulaşmak için 2 ülke kaldı” dedi.
İhracat yüzde 22 arttı
Almanya’nın Berlin kentinde düzenlenen IFA’ya, bu yıl 24’e yakın Türk firması katılırken, Vestel fuarda 2 bin 600 metrekarelik standıyla dikkati çekti. Bu yıl 50’ncisi düzenlenen ve 250 bin kişinin ziyaret etmesinin beklendiği fuar sırasında görüştüğümüz Vestel Dış Ticaret Başkanı Turan Erdoğan, şunları söyledi: “2010’un ilk yarısında 974 milyon dolarlık ihracatla bir önceki yıla göre yüzde 22’lik artış kaydettik. Yıl sonunda 2.4 milyar dolarlık ihracat hedefliyoruz. Dış pazarlara satışlarımızın yüzde 70’i elektronik ürünler oluşturuyor. 2010 yılının ilk yarısında ana pazarımız Avrupa’nın yanında Rusya, Ortadoğu, Afrika ve Hindistan’da da hızlı büyüdük. Büyümenin gelecek 5 yıl daha devam etmesini bekliyoruz.”
Yüzde 80’i Avrupa’ya
Bu yıl 150 kişi ve 530 ürünle katıldıkları IFA’da iki büyük iş anlaşması imzalayacaklarını belirten Erdoğan, yeni pazarlar konusunda şunları aktardı: “En hızlı gelişen pazarlarımızdan Kuzey Afrika’da satışlarımızı 3’e katladık. Angola, Kongo, Benin, Fildişi Kıyısı ve Tanzanya’ya ilk defa LCD TV ihracatı yaptık. 2010’un ikinci yarısında Nijerya, Etiyopya, Sudan ve Uganda gibi yeni pazarlarda LCD TV satışına başlamayı ve Hindistan’daki satışlarımızı artırmayı planlıyoruz. Bu yıl Nepal, Okyanus ülkesi Kiribati Cumhuriyeti gibi ülkelere de ilk kez ihracat yaptık ve dünyada ihracat yapmadığımız 2 ülke kaldı. Avrupa ana pazarımız, ihracatımızın yüzde 80’ini buraya yapıyoruz. Pazar payımız yüzde 15. Ancak Avrupa dışında ihracat yapmadığımız ülke kalmasın diye uğraşıyoruz.”
Japonlar için üretim
Rusya’da bu yıl açtıkları TV fabrikasında hakkında da bilgi veren Erdoğan, şunları söyledi: “Rusya’daki yıllık 1 milyon üretim kapasitesiyle Japonya markalarına da LCD satacağız. Rusya’nın yanı sıra Ukrayna, Beyaz Rusya, Baltık Cumhuriyetleri ve Türki Cumhuriyetlere de satış yapmayı planlıyoruz. İkinci altı ayda iki önemli Japon markasına da üretim yapmaya başlayacağız. 2011’de bu markalara Kuzey Avrupa’nın yanı sıra doğu Avrupa, Afrika ve Avustralya gibi yeni pazarlar için de ihracat yapacağız.”

Haberin Devamı

Beyaz eşyada kapasite 1.7 milyon adedi bulacak

Haberin Devamı

TURAN Erdoğan, beyaz eşyada Avrupa yanında gelişmekte olan Balkan ülkeleri, Afrika, Asya ve Güney Amerika pazarlarına odaklandıklarını da kaydetti. Erdoğan, şunları söyledi: “Fas, Romanya, Bulgaristan, Mısır, Hindistan, Yemen ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde satışlarımızda artış kaydettik. Avrupa’nın en çevreci çamaşır makinelerinden birini ürettik. 2010’un ikinci yarısında yeni tasarımlar, 70 santimetrelik no-frost modeller, indüksiyonlu ankastre ocak serisi, enerji tasarruflu çamaşır makineleri satışlarımızın artmasında önemli katkı sağlayacak. Yılın son çeyreğinde yeni artırımla kapasitemiz yıllık 1.7 milyon adede ulaşacak.”

Üç boyutlu TV eylül sonunda satışa çıkacak

Haberin Devamı

ÜÇ boyutlu televizyon satışına eylül ayı sonunda başlayacakları bilgisini de veren Turan Erdoğan, şu bilgileri verdi: “3D teknolojimiz hazır. Ancak içerik tarafında gelişme lazım. Şu anda Blu-Ray oynatıcı ve içerikle ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Bütün unsurları paketleyip eylül ayı sonuna doğru satışa sunacağız. Şu anda gözlüklü model üzerinde çalışıyoruz. İlk modeller basit gözlüklerle izlenebilecek şekilde olacak. Bir yıldan sonra pasif gözlüğe geçme planımız var. Gözlüksüz izlenen teknoloji üzerinde de çalışıyoruz. 2D içeriği 3D’ye dönüştüren TV modelimiz de var.”

Kumandayla TV’den internete girilecek

IFA’ya 16’ıncı kez katılan Vestel, aralarında OLED TV, Music-On Demand TV, DLNA TV ve Vestel Portal’ın bulunduğu 530 yeni modeli sergiledi. Bunlar arasında internet erişimli TV’ler dikkat çekiyor. Vestel’in LCD televizyonlara entegre ettiği internet altyapısı sayesinde video ve resim paylaşım sitelerine ve hava durumu, haber, finans gibi anlık bilgilere standart TV kumandası ile erişim mümkün oluyor. Her kullanıcının kolaylıkla ulaşabileceği, istediğinde açıp kapatabileceği interaktivite sağlanmış oluyor.

Haberin Devamı

LG, TV’de aydınlatmayı ‘nano’ yaptı

IFA Fuarı’nda Nano Full LED ve plazma televizyonlar gibi yenilikleriyle yerini alan Güney Kore’li LG, dünyanın en ince (0.88 cm.) ve en dar çerçeveli (1.25 cm.) FULL LED televizyonu LEX8 ile dikkatleri üzerine topladı. LEX8’de daha parlak ve daha net görüntü elde edilmesini sağlayan FULL LED arkadan aydınlatma özelliğine ek olarak NANO aydınlatma teknolojisini de kullanıyor. Fuarda sergilenen televizyonlar arasında, 72 inç ekranıyla dünyanın en büyük ekranlı LED LCD televizyonu olarak öne çıkan yeni LEX9 ve dünyanın ilk FULL LED 3D televizyonu LX9500 de bulunuyor. LG’nin IFA Fuarı’nda sergilediği 3D TV modelleri arasında 180 inç Plazma 3D TV de var. LG’nin CF3D modeli ise 200 inç’e varan görüntü büyüklüğü sunabiliyor.

Haberin Devamı

Toshiba da tablet çıkardı

IFA’da Android işletim sistemli tablet furyası yaşanıyor. Pek çok marka Apple’ın iPad’ine rakip olabilecek ürünlerini fuarda birer birer duyuruyor. Dün Samsung’un Galaxy Tab’inin ardından Toshiba ve Huawei de beklenen tabletlerini duyurdu. Japon şirket Toshiba, 10.1 inç büyüklüğünde ekrana sahip Folio 100’ü tanıttı. Android 2.2 işletim sistemiyle çalışan ve ekran çözünürlüğü 1024 x 600 piksel olan Folia 100, 760 gram ağırlığında. 1GHz hızında çalışan çift çekirdekli işlemcisi ve entegre GeForce grafik birimiyle HD videolar ve 3D oyun oynatan Folio 100, 16GB depolama kapasitesi sunuyor.  Samsung tabletin fiyatı 16 GB moel için 699 Euro 32 GB 799 Euro, Toshiba’nınki 399 Euro olarak açıklandı.

Panasonic’in 3D kamerası 3 bin 999 TL’ye geliyor

IFA’da 3D çözümlerine odaklanan Panasonic, yeni 42 ve 46 inç ekran boyutlu VIERA VT20 3D Plazma TV ’lerinin yanısıra 42 inç GT20 3D Plazma TV ve BDT300 Blu-ray oynatıcısını da fuarda sergiledi. Bu ürünler arasında, dünyanın ilk 3D tüketici video kamerası Panasonic SDT750 de yer alıyor. Panasonic SDT750 video kamera Türkiye’de bir ay içinde KDV dahil 3 bin 999 TL’ye satışa çıkacak. Fuarda ayrıca Eurosport, Eutelsat ve Panasonic işbirliğiyle gerçekleştirilen özel yayınla IFA ziyaretçileri ABD Açık Tenis Turnuvası ’nı 3D deneyimiyle izleyebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!