Vergilere bayram ertelemesi

Güncelleme Tarihi:

Vergilere bayram ertelemesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2009 15:21

Maliye Bakanlığı, bazı vergiler ile taksitlerin ödeme süresini Kurban Bayramı tatili nedeniyle 1 Aralık Salı akşamına kadar uzattı.

Haberin Devamı

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ödeme süreleri yarın sona eren bazı vergi ve taksitlerin, 1 Aralık Salı günü mesai saati bitimine kadar ödenebileceği bildirildi.

Bayram tatilinin yarın saat 13.00 itibariyle başlayacağı hatırlatılan açıklamada, vergi ve taksit ödemelerinde olumsuzluklar yaşanmasının önlenmesi ve mükelleflere ödemede kolaylık sağlanması için süre ertelemesine gidildiği kaydedildi.

Açıklamada, ödeme süresi ertelenen vergi ve taksitlerle ilgili şu bilgi verildi:

“Ödeme süreleri, 26 Kasım 2009 tarihinde sona eren, gelir stopaj vergisi, kurum stopaj vergisi, katma değer vergisi, istihkaktan kesinti suretiyle tahsil edilen damga vergisi ve sürekli mükellefiyeti bulunanlar için makbuz karşılığı ödenmesi gereken damga vergisi, bu vergilerin beyannamesinden doğan damga vergileri ile Vergi Usul Kanunu kapsamına giren ve vade tarihi 26 Kasım 2009 olan diğer alacakların ödeme süreleri vadelerinin bitim tarihinden itibaren, -6183 Sayılı Kanunun 48. maddesi (Tahsilat Genel Tebliği kapsamında taksitlendirilen alacaklar dahil) ile bazı Kanunların ilgili maddelerinin Bakanlığımıza verdiği yetkiler gereğince taksitlendirilen ve ödeme süresi 26 Kasım 2009 tarihinde sona eren taksitlerin ödeme süreleri, 1 Aralık 2009 Salı günü mesai saati bitimine kadar uzatılmıştır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!