Vergide yeni dönem başladı

Güncelleme Tarihi:

Vergide yeni dönem başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 1999 00:00

Haberin Devamı

Türkiye, bugünden itibaren vergide yeni bir döneme adım attı. Gelirler Genel Müdürü Nevzat Saygılıoğlu, 1999 ile birlikte vergi kaçırmanın artık belirli kişiler için spor olmaktan çıktığını bildirdi. Temmuz ayında yayımlanan ve 1998'e damgasını vuran vergi reformunun temel hükümleri, yarın yürürlüğe giriyor. Bu şekilde Türk vergi sisteminde büyük çaplı değişiklikler de hayata geçiriliyor. Böylece götürü vergi, hayat standardı gibi köklü uygulamalar tarihe karışırken, vergi oranlarında önemli indirimlere gidiliyor. Vergi kaçakçısına artık cezaevi yolu açılırken, vatandaşa ‘‘Nereden Buldun'' sorgusu da başlıyor.

KAÇMAYA SON

Gelirler Genel Müdürü Nevzat Saygılıoğlu da, yeni dönemi değerlendirirken, ‘‘Artık vergiden kaçma dönemi son buluyor. Vergi kaçırmak spor olmaktan çıkıyor'' dedi. Saygılıoğlu, A.A.'ya yaptığı açıklamada, vergi reformunu, son yılların en köklü düzenlemelerinden birisi olarak niteledi ve yeni yasanın önemli işlevinin ‘‘Nereden Buldun''u başlatması olduğunu söyledi. Vatandaşın da artık vergi konusunda hassaslaştığını, vergi bilincinin geliştiğini kaydeden Gelirler Genel Müdürü Nevzat Saygılıoğlu, günümüzde komşuların dahi emlak vergisinde birbirini kontrol eder duruma geldiğini anlattı.

Çıkan kanunun eksiği, fazlası olabileceğini, 45 bin kişilik bir vergi teşkilatında sorunlar da yaşanabileceğini kaydeden Gelirler Genel Müdürü Saygılıoğlu, ancak her soruna iyiniyetle aşmaya çalıştıklarını söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!