Vergide online tahsilat dönemi başladı

Güncelleme Tarihi:

Vergide online tahsilat dönemi başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2005 13:43

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, artık mükelleflerin vergilerini ödemek için Vergi Daireleri’ne gitmeyeceklerini vurgulayarak, bankalara talimat verilmesi durumunda vergilerin otomatik olarak ödeneceğini bildirdi.

Haberin Devamı

Gelir İdaresi Başkanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) ortaklaşa düzenlediği Türkiye “Vergi Şampiyonları” ödül töreninde konuşan Unakıtan, Türkiye'nin kendi kaynaklarının kendisine yetip artacağını, kimseye ihtiyacı da bulunmadığını söyledi. Bunun için herkesin kendi mükellefiyetini yerine getirmesi gerektiğini kaydeden Unakıtan, vergi şampiyonlarının sayısı ile kazançlarının artmasını diledi. 

Unakıtan, Türkiye'nin çok sayıda kahraman yetiştirdiğini, bundan sonra ekonomik kahramanlara ihtiyaç olduğunu bildirdi.

BÜYÜK MÜKELEFE AYRI SERVİS

Büyük mükellefler için Gelir İdaresi'nde ayrı servisler kurulacağını, büyük mükellefe ayrı hizmet verileceğini ifade eden Unakıtan, “tabii 24 saat onları gözlemeye de devam edeceğiz. Ona da hazır olsunlar” diyerek büyük mükelleflere göz dağı da verdi.

Vergi ödeme günü gelen mükelleflerin yurtdışında olmaları halinde zor duruma düştüklerine de işaret eden Maliye Bakanı, bundan böyle bu sıkıntının da ortadan kalkacağını söyledi.

Unakıtan, yeni sistem ile mükelleflerin internet ortamında beyanname verip, parasını da ödeyeceğini yine internet üzerinden bankanın vergi hesabından düşüp düşmediğini göreceğini bildirdi. Kemal Unakıtan, bu şekilde mükellef ile
Gelir İdaresi'nin iç içe çalışacağını anlattı.  Gelir İdaresi Başkanlığı'nda Mükellef Haklarını Koruma biriminin kurulduğunu da kaydeden Unakıtan, İdare'nin yeni yapılanmada, mükellef haklarını maliye hakları gibi gözeteceğini ve tarafsız bir idare olarak hizmet vereceğini vurguladı.

ONLİNE VERGİ ÖDEME

Bakan Unakıtan'ın konuşmasının ardından Ankara Vergi Dairesi Başkanı Cemal Boyalı ile Vakıflar Bankası Genel Müdür Yardımcısı Tosun Kara online vergi tahsilatı uygulamasını başlattı. Tören salonundan, Vakıflar Bankası Kavaklıdere Şubesi'ne yapılan görüntülü bağlantı ile Türkiye'de ilk kez bir mükellefin vergisi online ortamında ödendi.
Cemal Boyalı, “otomatik ödeme talimatı ile artık vergi borçları kolayca zahmetsizce ödenebilecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!