Vergi rekortmenlerine ’adreste teslim’ ödül

Güncelleme Tarihi:

Vergi rekortmenlerine ’adreste teslim’ ödül
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2006 00:00

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, gelir vergisinde Türkiye’nin ilk beş rekortmenine "yerinde teşekkür ve ödül" uygulaması başlattı. Unakıtan, Türkiye şampiyonu Aydın Doğan’ı, ikinci Rahmi Koç’u üçüncü Semahat Arsel’i ve beşinci Turgay Ciner’i ödellendirdi. Unakıtan, dördüncü İbrahim Bodur’u da sonra ziyaret edecek.

2005 YILI faaliyetlerinden elde ettiği gelir üzerinden ödeyecekleri vergiyle rekortmen olan işadamlarını Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, bu yıl ilk kez kendi şirket merkezlerinde ödüllendirmeye başladı. Gelir İdaresi Başkan Vekili Osman Arıoğlu, "Böyle bir uygulamaya ilk kez yaptık. Bundan sonra da Türkiye rekortmenleri listesinde ilk 5’e girenleri Maliye Bakanı bizzat evinde, işyerinde ziyaret ederek hem teşekkür edecek hem de ödüllerini verecek" dedi. Türkiye gelir vergisi rekortmenleri sıralamasında ilk 5 ismin Aydın Doğan, Rahmi Koç, Semahat Arsel, İbrahim Bodur ve Turgay Ciner olduğunu söyleyen Arıoğlu, dün Doğan, Koç, Arsel ve Ciner’i ziyaret ettiklerini Bodur’u da şehir dışında olduğu için daha sonra ziyaret edeceklerini bildirdi.

İLK ZİYARET DOĞAN’A:

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, 10 milyon 320 bin 542 YTL tahakkuk eden vergi ile gelir vergisi Türkiye şampiyonu olan Aydın Doğan’ı Doğan Holding binasında ziyaret etti ve plaket verdi. Unakıtan, "Son 10 yılda 8 defa, son 5 yılda ise üst üste her yıl birinci oldunuz, bundan dolayı çok teşekkür ediyorum. Örnek mükellefimiz oldunuz, daha nice birinciliklere, sizi tebrik ediyorum" dedi. Aydın Doğan, Bakan Unakıtan, Gelir İdaresi Başkan Vekili Osman Arıoğlu, İstanbul Gelir İdaresi Başkanı Akif Ulusoy, Müsteşar Basri Aktan ve İstanbul Defterdarı Şükrü Dilaver’den oluşan heyet birlikte öğle yemeği yedi. Unakıtan, "Para veren altın bulsun" diyerek espri yaptı. Aydın Doğan da Unakıtan’ın bu esprisi üzerine "Allah herkese çok vergi vermeyi nasip etsin. Çok kazanalım, çok verelim. Önemli olan dürüst vergi mükellefi olmak yoksa ’çok vergi verdim’ diye övünmek yanlış" dedi.
/images/100/0x0/55ea584bf018fbb8f879dee2


KOÇ TÜRKİYE İKİNCİSİ:

Türkiye gelir vergisi rekortmenleri sıralamasında Koç Holding Şeref Başkanı Başkanı Rahmi Koç 9 Milyon 156 bin YTL vergi ile ikinci, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Semahat Arsel de 6 milyon 955 bin 349 YTL ile üçüncü oldu. Sıralamada İbrahim Bodur 5 milyon 991 bin 758 YTL dördüncü, Ciner Grubu’nun patronu Turgay Ciner ise 5 milyon 507 bin YTL vergi tahakkuku ile 5’incilik kürsüsüne oturdu.

GURUR DUYUYORUM:

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Rahmi Koç ve Semahat Arsel’e de ödüllerini dün Koç Holding’in Nakkaştepe tesislerinde verdi. Unakıtan, vergi rekortmenliğinin, vatana yapılacak en önemli hizmetlerden biri olduğunu belirterek, Koç Ailesi’nin tüm fertlerinin, yapılan yatırımlar ve gerçekleştirilen hizmetler dışında, ödedikleri vergilerle de bunu layıkıyla yerine getirdiklerini söyledi. Rahmi Koç da vergi rekortmenliğinden dolayı büyük gurur duyduğunu belirterek, "Ülkem varsa ben de varım" ilkesi doğrultusunda çalıştıklarını ve bu anlayış ile ülkeye faydalı işler yapmayı kendileri için çok önemli bir misyon olarak gördüklerinin altını çizdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!