Vergi kaçiran devletin demir yumruğunu yiyecek

Güncelleme Tarihi:

Vergi kaçiran devletin demir yumruğunu yiyecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 1997 00:00

Maliye Bakanı Zekeriya Temizel, halen 2 bin kişi olan vergi denetim elemanlarının sayısını 5 bine çıkaracaklarını belirterek, ‘‘Bu devletin sınırlı imkanlarıyla oluşturduğu kıt kaynakları kullanarak para kazananlar vergisini ödemediği zaman devletin demir yumruğunu hissedecek’’ dedi.
Haberin Devamı

Maliye Bakanı Zekeriya Temizel, vergi reformuna bağlı olarak, vergi kaçaklarını önlemek için denetim elemanları sayısının 2 binden 5 bine çıkarılacağını söyledi.

Temizel, dün Maliye Bakanlığı bütçesinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmesi sırasında yaptığı açıklamada, vergi kaçıranların üzerine kararlılıkla gideleceğini belirtti. Temizel, ‘‘Bu devletin sınırlı imkanlarıyla oluşturduğu kıt kaynakları kullanarak para kazananlar vergisini ödemediği zaman devletin demir yumruğunu hissedecek’’ dedi.

Temizel, yeni düzenlemeyle dürüst vergi ödeyen vatandaşlara da kolaylıklar getirildiğini vurguladı. Temizel, ‘‘Vergi, dürüst vatandaşlar için kamu hizmetlerine katılma payı olmaktan çıkmış, kaldırılamayacak bir yük haline dönüşmüştür. Yaptığımız yeni düzenlemeyle devlet bu vatandaşlarımıza karşı kadife elini gösterecek ve yük olmaktan çıkarılacak’’ dedi. Temizel, emeklilerin maaşları konusunda da yeni düzenlemeler gidildiğini bildirdi. Emeklilerin Ziraat Bankası'nda maaş kuyruğunda çile çekmelerinin önleneceğini belirten Temizel, ‘‘İlk olarak Halkbankası ve Emlakbankası da emeklilere maaş ödemekle görevlendirildi. Önümüzdeki günlerde başka bankalar da görevlendirilecek’’ diye konuştu. Temizel, bankaya gelemeyeceklere evlerinde maaş ödeneceğini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!