Vergi dairelerinde MTV mesaisi

Güncelleme Tarihi:

Vergi dairelerinde MTV mesaisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2006 15:59

Maliye Bakanlığı, Ankara, İstanbul, İzmir, Adana ve Bursa il merkezlerinde motorlu taşıtlar vergisini tahsile yetkili vergi dairelerinin, yarın mesai saati bitimine kadar açık olacağını bildirdi.

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, motorlu taşıtlar vergisi birinci taksidini ödeme süresinin 31 Ocak Salı günü sona ermesi nedeniyle, ödeme başvuralarının Ocak ayının son günlerinde yoğunlaştığına işaret edildi.
Bu nedenle yığılmaların önlenmesi ve mükelleflere kolaylık sağlanması amacıyla, Ankara, İstanbul, İzmir, Adana ve Bursa il merkezlerindeki motorlu taşıtlar vergisini tahsile yetkili vergi daireleri yarın açık bulundurulacak.
İş yoğunluğu dikkate alınarak bu illerdeki vergi dairelerinin Pazar günü, ilçelerindeki vergi dairelerinin ise Cumartesi ve Pazar günleri açık tutulması konusunda ise Vergi Dairesi Başkanlıklarına yetki verildi.
Aynı şekilde diğer il merkezleri ve ilçelerdeki motorlu taşıt vergisini tahsile yetkili vergi dairelerinin Cumartesi ve Pazar günleri açık bulundurulması konusunda da, Vergi Dairesi Başkanlıkları ile İl Defterdarlıkları yetkili kılındı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!