Vergi cezaları artıyor

Güncelleme Tarihi:

Vergi cezaları artıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2007 10:45

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan,vergi kayıp ve kaçağı ile mücadele için vergi cezalarında da artışa gideceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Unakıtan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayıt dışı istihdam ve vergi kaçağı ile mücadeleye dönük yeni tedbirlerin uygulamaya konulacağını söyledi.
Bu çerçevede, ücretlerin bankacılık sistemi kanalı ile çalışanlara ulaştırılacağını kaydeden Unakıtan, “Sosyal Güvenlik Kurumu, bu sistem üzerinde çalışıyor. Yeni sistem uygulamaya konulduğunda, artık herkesin ücretleri bankaya yatacak. Bu kayıt dışı istihdamla mücadele açısından çok önemli. Aynı şekilde işin vergi boyutu da var. Biz de buradan stopaj alıyoruz. Bu uygulama ile hem istihdam kayıt altına alınacak ve primler ödenecek, hem de bizim vergi gelirlerimiz artacak” dedi.

Unakıtan, sigortada aylık prim ve hizmet belgeleri ile muhtasar gelir vergisi beyannamelerini de tek beyannamede toplamayı düşündüklerini belirtti. Buna dönük çalışmaların devam ettiğini kaydeden Unakıtan, “Yeni sistem devreye girdiğinde muhtasar beyannameler ile sigorta prim beyannameleri tek elden verilecek. İleride tahsilatı da tek elden gerçekleştirmeyi planlıyoruz” açıklamasında bulundu.

CEZALAR ARTACAK

Maliye Bakanı Unakıtan, yeni dönemde vergi kayıp ve kaçağı ile mücadele için vergi cezalarında da artışa gideceklerini söyledi.

Haberin Devamı

“Cezaları artıracağız. Başka çare yok” diyen Unakıtan, cezaların yanı sıra vergi incelemelerine de daha fazla başvuracaklarını vurguladı. Unakıtan, “İkide bir kapıları biri çalacak ve (Şu yılın hesaplarına bakacağız) diyecek. Artık ağır inceleme yapmayacağız ama herkese dokunacağız. Herkes bir incelemeden geçecek” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!