Vergi borcu şampiyonları

Güncelleme Tarihi:

Vergi borcu şampiyonları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2014 01:13

MALİYE Bakanlığı, devlete 1 milyon liranın üzerinde vergi borcu olan mükellefleri açıkladı.

Haberin Devamı

Listede sadece ilk 100’de yer alanların borcu ve cezası 15 milyar 18 milyon 646 bin lira oldu. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 30 Kasım 2014 tarihi itibariyle 1 milyon lirayı aşan vergi ve cezalar listesinin başında 839 milyon 406 bin 804 lira ile Hilmi Başaran bulunuyor. İlk 10’da İmarbank’ın şubelerinin yanı sıra, İmarbank Offshore Limited Şirketi, Sportingbet, Özkar Elektronik, Fuat Barak ve Mevlüt Saraç yer alıyor. Listede banka şubeleri ile çok sayıda elektronik, gıda, finans, enerji, tekstil, inşaat, sanayi, medya ve turizm şirketinin olduğu görüldü.

77 MİLYONA BORÇLULAR

“Bu kişileri herkes tanımalı, bunlar 77 milyona borçlu” diyen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Uygulamayla, vergisini zamanında ödeyerek vatandaşlık görevini yerine getirenlerin hakkını koruyoruz” dedi.
Kanunun kendilerine bu hakkı verdiğini belirten Şimşek, “Borcunu ödemeyenler konusunda icra hükümlerini titizlikle uyguluyoruz. İcra yoluyla takibe uğramak istemeyenler, borçlarını ödeme konusunda mutlaka vergi dairelerimiz ile irtibata geçmeli” diye konuştu.

Haberin Devamı

Vergi borcu şampiyonları

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!