Ve geri sayım başlıyor...

Güncelleme Tarihi:

Ve geri sayım başlıyor...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2014 18:31

Apple merakla beklenen iPhone 6 lansmanına Saat 20'de başlıyor. Apple severler bu lansmanda 4.7 ve 5.5 inçlik iki farklı versiyonda iPhone 6 ve Apple'ın akıllı saati iWatch'un tanıtılmasını bekliyor.

Haberin Devamı

Teknoloji devi Apple bugün Türkiye saati ile 20'de ABD'nin Kaliforniya eyaletinde yapacağı etkinlikle yeni bir dönemi açmaya hazırlanıyor.

Şirket iPhone 6'yı tanıtacağı etkinlikte büyük ekranlı telefon dönemini de ilk kez açacak. Bugüne kadar ürettiği en büyük ekran inç boyutundayken bu akşam Apple'ın iPhone 6'nın 4.7 ve 5.5 inç olarak farklı iki versiyonunu tanıtması bekleniyor.

Şirket, özellikle 5.5 inçlik iPhone 6 modeliyle ‘phablet’ segmenti için ilk adımı da atmış olacak ve bu alanın lideri Samsung ile rekabet cephesini genişletecek.

İddialara göre 4.7 inçlik iPhone 649 dolardan, 5.5 inçlik model ise 749 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak.

IWATCH BEKLENTİSİ
Apple’dan sızan bilgiler, akıllı saat modelinin de bugün tanıtılacak cihazlar arasında yer alacağını gösteriyor. ‘iWatch’ adında olması beklenen bu modelde spor ve günlük aktivite üzerine özellikler ön planda olacak. Nabız ölçer ve adım sayar gibi özelliklerle kullanıcılar günlük aktivitelerini ve spor performanslarını ölçebilecek. Buradaki verilerse iPhone’lardaki uygulamalara gönderilecek ve kullanıcıların takip edebilmesi sağlanacak.

Haberin Devamı

HESAPLAR SAATTEN
Öte yandan geçtiğimiz haftalarda Apple mobil ödemeler için harekete geçti. Şirketin, American Express (AmEx), MasterCard ve Visa ile işbirliği yaptığı iddia edildi. Bu da Apple’ın NFC’li iPhone 6 ile kredi kartlarının yerini almaya hazırlandığını gösteriyor. Apple böylece mobil ödeme özelliğiyle hem akıllı telefonlar hem de mobil ödemeler endüstrisinde de iddialı olmaya hazırlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!