Vatandaşlık kolaylaştı

Güncelleme Tarihi:

Vatandaşlık kolaylaştı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2018 20:55

Yabancıların Türk vatandaşlığına geçişi için gerekli prosedür kolaylaştırıldı. 1 milyon dolarlık gayrimenkul alım şartı 250 bin dolara, 2 milyon dolarlık yatırım şartı da 500 bin dolara indi. Vatandaşlığa ilgiyi arttırması beklenen yeni düzenlemede İçişleri Bakanlığı özel ofislerle hizmet verecek.

Haberin Devamı

Yabancıların Türk vatandaşlığı almak için karşılamak zorunda olduğu mali şartlar ve yatırım miktarları düşürüldü. Vatandaşlık için ev alımında öngörülen bedel 1 milyon dolardan 250 bin dolara, yapmak zorunda olduğu en az sabit sermaye yatırımı 2 milyon dolardan 500 bin dolara indirildi. Vatandaşlık almak isteyen yabancılar için İçişleri Bakanlığı bünyesinde “Özel Ofisler” açılacak.

50 KİŞİLİK İSTİHDAM YETECEK

Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte” değişikliğini öngören Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Vatandaşlığa geçmek için oluşturulması gereken istihdam rakamı ise 100 kişiden 50 kişiye düşürüldü. Türkiye’de faaliyet gösteren bankalara üç yıl tutma şartıyla yatırılması gereken mevduat tutarı en az 3 milyon dolardan 500 bin dolara, en az 3 milyon dolar tutarında devlet borçlanma araçlarını 3 yıl tutmak şartıyla satın alma şartı da 500 bin dolar olarak güncelendi.
Öte yandan vatandaşlık başvuruları ile ilgili süreci takip etmek amacıyla İçişleri Bakanlığı bünyesinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı temsilcilerinden oluşan bir komisyon kurulacak. Türk vatandaşlığına geçmek için başvuran yabancılarla birebir ilgilenilmesi, işlemlerin en kısa sürede yapılması için “özel ofisler” kurulacak.

Haberin Devamı

Vatandaşlık kolaylaştı

YABANCI REKORU

TÜİK’in açıkladığı konut satış istatistiklerine göre, geçen ay konut satışı yüzde 12.5 azalarak 105 bin 154 adet oldu. İpotekli satış olarak nitelendirilen konut kredili satışlar ise yüzde 67.1 azalışla 12 bin 743’e indi. Vatandaş artan konut kredi faizi nedeniyle şirket içi ödeme planlarına yöneldi. Öte yandan ağustosta yabancılara konut satışı yüzde 129.6 artarak 3 bin 866’e çıktı. Bu bugüne kadar yabancıya adet bazında yapılan en yüksek satış. TÜİK verilerine göre ağustosta en fazla 944 konut ile Irak vatandaşları satın aldı. Irak’ı 394 konut ile İran, 275 konut ile Suudi Arabistan izledi.

BAKMADAN GEÇME!