Varlık barışında son 25 gün

Güncelleme Tarihi:

Varlık barışında son 25 gün
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2018 23:52

YURTDIŞINDAKİ para, altın ya da dövizini getirenler için öngörülen varlık barışında başvuru için son tarih 30 Kasım 2018 olarak belirlendi.

Haberin Devamı

Varlık barışına ilişkin yasal düzenleme Meclis’ten çıkarılırken 31 Temmuz’a kadar varlık barışından yararlanılması halinde vergi ödenmemesi imkanı getirilmişti. 31 Temmuz’a kadar yurtdışındaki varlıklarını getirenler vergi ödemeyecek. Bu tarihten sonra da varlık barışına başvuru imkanı devam edecek. Bu tarihten sonra 30 Kasım’a kadar getirilen varlıklar üzerinden yüzde 2 vergi ödenmesi gerekecek. Varlık barışı düzenlemesi 7143 sayılı yasa ile getirildi. Yasanın uygulamasına ilişkin ayrıntılar ise dün yayımlanan tebliğle belirlendi. 

Yurtdışındaki varlıklarını 31 Temmuz’a kadar getirenler vergi ödemeyecek. Bu tarihten sonra 30 Kasım’a kadar getirilen varlıklar için yüzde 2 olarak ödenecek verginin 31 Aralık 2018 tarihine kadar vergi dairesine ödenmesi gerekecek. Yurtdışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye araçları Türkiye’deki banka veya aracı kurumlara bildirilerek getirilebilecek. Buna göre, Türkiye’deki banka ya da aracı kurumlarda açılacak bir hesaba transfer edilmesi şart olacak. Bildirilen bu varlıkların üç ay içinde Türkiye’ye getirilmesi gerekecek. Yurtdışındaki varlıkların hangi tarih itibariyle sahip olunduğunun herhangi bir önemi olmayacak. 

 

BAKMADAN GEÇME!