Varlık Barışı’nda beyanlar ciddi

Güncelleme Tarihi:

Varlık Barışı’nda beyanlar ciddi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2013 01:26

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Varlık Barışı konusunda son duruma ilişkin, “Varlık Barışı maalesef piyasalardaki dalgalanmanın olduğu, dünyada Fed’in poltika değişikliğinin gündeme geldiği bir ortama ve Türkiye’deki birtakım gelişmelere denk geldi.Ona rağmen çok ciddi beyanlar var. Ama bu beyanların gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceği noktasında yorum yapmak için henüz erken” dedi.

Haberin Devamı

İNSANIMIZA GÜVENİYORUZ

Şimşek, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın bir alt kuruluşu olan İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC), Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKKB), Borsa İstanbul, İslam Kalkınma Bankası Grubu ve MÜSİAD ortaklığında düzenlenen Uluslarası Finansal Sistemler Forumu’nda konuştu. Şimşek, gelişmeleri değerlendirerek, şu bilgileri verdi: “Biz insanımıza güveniyoruz. Kanun bir şans tanıyor. Beyanlar ciddi düzeyde. Ümit ederim ki bu beyanlar gerçeğe dönüşür ve Türkiye ekonomisine hem ilave kaynak girişi olur; burada biz tabi ki vergi peşinde değiliz ama hem de Türkiye’deki istihdama yatırıma gidecek imkânlar artar.

Bence bu daha önemli. Yani işin vergi boyutu zaten çok cüzidir. Prensip olarak Merkez Bankası’nın söylemleri ve politikaları hakkında bugüne kadar yorum yapmadım. Dolayısıyla o konuda da yorum yapmayayım. Ama şunu bilin; Merkez Bankamız son küresel krizde çok büyük bir başarı ortaya koymuştur. Hakikaten takdir ediyorum. Ahkam kesmek çok kolay ama o kadar zor global şartlarda daha önce haritası belirlenmemiş, çok ciddi sorunların yaşandığı bir dönemden geçtik ve Merkez Bankamız bugüne kadar bu işi çok iyi götürdü. Onun için benim güvenim tamdır. Ben o arkadaşlarımızın politika çerçevesinin iyi tasarlandığı, iyi düşünüldüğü kanısındayım.Benim hiçbir zaman kura ilişkin tahminim olmaz. Bizde dalgalı bir kur sistemi var.”

BAKMADAN GEÇME!