Vanlı kadınlara mikrokredi desteği

Güncelleme Tarihi:

Vanlı kadınlara mikrokredi desteği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2013 01:19

TURKCELL’in iş sahibi olmak veya işini geliştirmek isteyen, ancak yeterli maddi imkânı olmayan girişimci kadınlar için, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) işbirliğiyle hayata geçirdiği Ekonomiye Kadın Gücü Projesi’yle Van’da 217 girişimci kadına, 217 bin liralık mikrokredi verildi.

Haberin Devamı

Türkiye’de 37 milyon kadın olduğunu ve sadece 7 milyonunun çalıştığını ifade eden Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, “Hayata geçirdiğimiz Ekonomiye Kadın Gücü projesiyle Van’dayız. Van, Türkiye’de kadın istihdamının en düşük olduğu 5 ilden biri. Ayrıca kısa süre önce şehrin kültürel ve ekonomik hayatı depremlerle sarsıldı. Turkcell olarak, Van İçin Türkiye Kumbarası’nı depremlerin hemen ardından hayata geçirmiştik. Diğer yandan, Van’da yaşayan girişimci kadınlarımıza destek olmayı da hedefledik” dedi. Yaklaşık 1 yıl önce Ekonomiye Kadın Gücü projesnin lansmanında ‘Van’da da bir şube açarak ve oradaki kadınlara ulaşmak istediklerini söyleyen Öztürkler, “Kısa süre zarfında şubemizi açtık ve toplam 217 bin TL değerinde mikrokrediyi kadınlarımıza teslim ettik” dedi.

HEDEF 100 BİN KADIN

Ekonomiye Kadın Gücü ile dünyada ilk defa bir mobil operatörün, bir mikrofinans kuruluşuyla ortak ‘sosyal borçlanma’ modelini hayata geçirdiğini belirten Öztürkler, “Turkcell’in teknolojisiyle güçlendirilen sosyal borçlanma modeli sayesinde dileyen herkes dar gelirli kadınlara 1 yıl vadeli borç verebiliyor ya da bağış yapabiliyor. Sosyal borçlanma modeli sayesinde gelen destek ise yaklaşık 1 milyon TL’ye ulaşmış durumda ve projeden şu anda 65 bin girişimci kadın yararlanıyor. Projenin hedefi 4 yılda 100 bin kadını ekonomiye kazandırmak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Vanlı girişimci kadınlardan örnekler

FİLİZ IŞIK

4 yıldır çeyiz işiyle uğraşıyorum ve işimi severek yapıyorum. Van depremi hepimizi sarstı. Yakınlarımızı kaybettik, işyerlerimizi kaybettik, işlerimiz durma noktasına geldi. İşte mikrokredi bu manada tam da zamanında yetişti. Turkcell’e ve TİSVA’ya verdikleri destek için, yanımızda durdukları için çok teşekkür ediyorum.

FATMA BULOVA

EŞİM vefat ettikten sonra 8 çocuğumla hayata tutunmaya çalıştım. Bir süre sonra kendi işimi kurmaya ve Hanım Eli Çarşısı’nda çay evi açmaya karar verdim. Burayı açabilmek için desteğe ihtiyacım vardı. Mikrokrediyle tanıştım ve hem maddi hem de manevi destekleri ile artık bir iş yeri sahibi oldum.

Haberin Devamı

FİLİZ ÖZSÖNMEZER

HER insanın kendi parasını kazanması ve kendi ayakları üzerinde durması gerektiğini düşünüyorum. 3 yıldır kozmetik dükkanım var. Depremden sonra manevi yönden yaralarımı kapatmaya çalışsam da iş yerimi ayakta tutmakta zorluk çektim. Dükkanım kapanma noktasına gelmişti. O sırada Ekonomiye Kadın Gücü projesiyle tanıştım. Aldığım mikrokrediyle eksikliklerimi kapattım. Şimdi çok mutluyum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!