Van'da kimseden para alınmıyor

Güncelleme Tarihi:

Vanda kimseden para alınmıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2011 14:26

Sosyal Güvenlik Kurumu, depremzedelerden muayene ve ilaç katkı payı alındığı haberlerine açıklık getirdi. Kurum, iddiaların tersine afet bölgesinde sağlık güvencesi olsun ya da olmasın herkesin muayene olabildiğini, ilaç ihtiyaçlarının da ücretsiz olarak karşılandığını duyurdu.

Haberin Devamı

Genel Sağlık Sigortası Genel Müdür Vekili  Prof. Dr. Rıza Murat Karaşen, hürriyet.com.tr aracılığıyla Van depremzedelerine yaptıkları duyuruyu anlattı. Kurumun, deprem olur olmaz anında refleks gösterdiğini belirten Karaşen, sosyal güvenlik prim borçları ertelemesinin de kurum tarafından yapıldığını anımsattı.

SAĞLIK HİZMETİ ÜCRETSİZ

Van’ın depremden etkilenen  yerleşim yerlerinin ‘afet bölgesi’ ilan edildiğine dikkat çeken Karaşen, kanun gereği afet bölgesindeki vatandaştan hiçbir şekilde sağlık ve ilaç ücreti alınamayacağını söyledi. Karaşen, “Bırakın muayene ve katılım payı almayı sağlık güvencesi olsun ya da olmasın afet bölgesi sınırları içindeki vatandaşa ücretsiz sağlık hizmeti ve ücretsiz ilaç temini yapılıyor. Haberlerde Erciş’teki eczanelere gönderilen genelge deniyor, Erciş’te bütün eczaneler kapalı. Orada ihtiyaçlar seyyar sağlık kuruluşlarınca karşılanıyor” dedi.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eb61cdf018fbb8f8bd7fb9
Karaşen,  deprem olur olmaz iki önemli tedbir aldıklarını da anlattı. Afet bölgesi dışında kalan Vanlılar için yapılan bu önlemleri ise şöyle sıraladı:

“Diyelim vatandaş deprem korkusuyla evinden alelacele çıkmış.  Şeker, tansiyon ya da kalp ilaçlarını yanına alamamış. Ve eve de girmek istemiyor. Oysa o ilaçlar bitmeden yeni ilaç alabilmesi mümkün değil. Ama biz bu insanlar ‘depremzede’ olmadıkları halde, eczanelere provizyona bakılmaksızın,  ilaçlarını verin, dedik.  Ayrıca yine eczanelere, depremzede olmamalarına rağmen, Van sınırları içinde yaşayan tüm vatandaşlardan, birikmiş muayene katkı paylarını almayın, talimatı verdik.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!