Van'a günlük 20 bin kumanya gidecek

Güncelleme Tarihi:

Vana günlük 20 bin kumanya gidecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2011 14:00

İstanbul Yemek Sanayicileri Derneği (İYSAD) deprem bölgesindeki depremzedelere uçak kargosu ile günlük 20 bin kişilik hazır kumanya ulaştıracak.

İYSAD'dan yapılan açıklamada, İYSAD ve Türk Kızılayı'nın el ele vererek, bölgedeki depremzedelere uçak kargosu ile günlük 20 bin kişilik hazır kumanya ulaştıracağı bildirildi.

İYSAD Başkanı Sadık Çelik, konuya ilişkin değerlendirmesinde, 17 Ağustos'un bir kez daha yaşandığını belirterek, şimdi birlik, beraberlik, yardım ve özveri zamanı olduğunu belirtti.

Çelik, “Görüyorum ki ülkemiz Kızılay'ı ile can kurtarmak için canını dişine takan arama kurtarma ekipleri ile sivil toplum örgütleri ile sanayicileri ile kısacası tüm ekonomik imkanları ve yardımseverleri ile bölgeyi yeniden ayağa kaldırmaya, yaralarını sarmaya çalışıyor. Oradaki acının tarifi yok. Bu nedenle şu anda herkes hiç olmadığı kadar duyarlı olmalı” dedi.

İYSAD olarak kendilerinin de vakit kaybetmeden harekete geçtiklerini anlatan Çelik, üzerlerine düşeni büyük bir hassasiyetle yerine getirmeye çalıştıklarını ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!