Vakko, hisselerini Clinton'la pazarladı

Güncelleme Tarihi:

Vakko, hisselerini Clintonla pazarladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

Pazartesi günü halka açılacak olan Vakko, uluslararası yatırımcılara yönelik tanıtım kitapçığında, ABD Başkanı Bill Clinton'un Vakko kravatı ile çekilmiş bir resmini kullandı. Vitali Hakko, ‘‘ABD Başkanı Clinton'ın şıklığını Vakko kravatla tamamlama şerefini yakaladık’’ dedi.

Türkiye'nin en eski konfeksiyon markalarından Vakko, halka açılmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde önce uluslararası piyasalarda görücüye çıkan Vakko, yabancı yatırımcılar için hazırladığı tanıtım kitapçığında ABD Başkanı Bill Clinton'un Vakko kravat ile çekilmiş bir resmine de yer verdi.

Şirketin ‘‘Şen Şapka’’ olarak iş hayatına ilk adımı attığı 1934'den bugüne gelişimi anlatılan İngilizce tanıtım kitapçığında Vitali Hakko, dünden bugüne şirketini özetlerken, ABD'nin bugünkü Başkanı Bill Clinton ve eski Başkanı George Bush'un resimlerine de yer verdi. Clinton'ın Ekim 1993'te Vakko marka bir ipek kravat ile çekilmiş resmine yer verilen kitapçıkta Hakko, ‘‘Amerikan Başkanı Bill Clinton'ın şıklığını Vakko'dan ipek bir kravatla tamamladığını görme şerefini yakaladık’’ diyor. George Bush imzalı olan Vitali Hakko, Cem Hakko ve George Bush'un Temmuz 1991'de birlikte çekilmiş fotoğrafının da bulunduğu kitapçıkta Hakko, Bush'un onuruna düzenlenen Vakko Moda Şov'dan sonra gönderilen teşekkür mektubundan da sözetti.

SIFIRIN ALTINDA

Vakko'nun kısa bir hikayesinin yeraldığı bu tanıtım kitapçığında Vitali Hakko, ‘‘benim kuşağımdan işadamları, sıfırdan işe girdiklerini başladıklarını söylerler. Oysa ben sıfırın da altından işe başladım’’ diyor. Vakko'nun kitapçıkta yeralan ifadelerinin bir kısmı şöyle:

Yahudi bir aileden geliyorum. Para kazanmak için okulu bırakmak zorunda kaldım. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk kurulduğu yıllarda çok zor günler geçirdim. Halk yoksuldu. İnsanların yiyecek ekmek bile bulamadığı o günlerde kıyafet satmak zordu. Fakat zama geçiyor, Türkiye değişiyordu. Giyim tarzı yasa ile değiştirildi.

DOĞRU ZAMANLAMA

‘Biz’ diyorum, çünkü iş hayatına aile olarak başladık. Gerçekte bizim markamız olan Vakko'nun V'si Vitali'yi, A'sı erkek kardeşim Albert'ı ve son üç harfi de soyadımızın son üç harfi olan KKO'yu ifade eder. Geriye baktığımda, doğru zamanda doğru adımlar atabildiğimizi görüyorum.

Uzun süre önce bir gün Georgia Armani ile yemek yiyorduk. O günlerde Cerrutti için çalışıyordu. Bana ne ürettiğimizi sordu. Ben de, eşarp, kravat, gömlek, erkek ve kadın giyim, çocuk giyim, spor kıyafetler ve resmi kıyafetler diye sıraladım. Armani, bu saydıklarımı duyunca, spagetti de üretip üretmediğimizi de sordu. ‘Hayır, fakat bir gün neden olmasın’ diye ekledim. Bu konuşmadan 30 yıl sonra bugün kendi çikolatamızı üretiyoruz.

Kravatı Çiller hediye etmişti

ABD Başkanı Bill Clinton'un Vakko'nun halka açılma broşürüne girmesine neden olan ipek kravatı, 1993 yılında dönemin Başbakanı Tansu Çiller hediye etmişti. Clinton, Çiller'in ABD'ye yaptığı ziyaret sırasında hediye ettiği kravatı, düzenledikleri ortak basın toplantısında takmıştı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!