Vakıflar Bankası Atakule’yi satıyor

Güncelleme Tarihi:

Vakıflar Bankası Atakule’yi satıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 1997 00:00

Haberin Devamı

VAKIFBANK yönetimi daha önce satışa çıkardığı diğer iştirak ve gayrimenkullerden sonra, şimdi de ‘‘Ankara'nın simgesi’’ olarak kabul edilen Atakule'yi satışa çıkarıyor.

Banka çalışanlarının ortak olduğu ve Emekli Sandığı olarak görev yapan Özel Sosyal ve Güvenlik Sandığı'na ait olan Anıtsal A.Ş. tarafından satılacak Atakule'nin bölüm bölüm mü satılacağı, yoksa bütünüyle mi satılacağına daha sonra karar verileceği öğrenildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ağırlıklı hissesine sahip olduğu Atakule, 1996 yılı ortasında küçük ortaklardan Vakıfbank'ın Emekli Sandığı'na satılmıştı. Bu satış o dönemde yoğun olarak eleştirilmiş ‘‘Satışın çok ucuza yapıldığı’’ iddia edilmişti.

32 MİLYON DOLAR

O dönemde Büyükşehir Belediyesi sahip olduğu ağırlıklı hissesini 900 milyar liraya Vakıfbank Sandığı'na devrederken, Ankara'lı emlakçı Salim Taşçı, 900 milyar liralık satış konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında Savcılığa suç duyurusunda bulunmuş, ardından da İçişleri Bakanlığı Gökçek hakkındaki ‘‘Atakule'yi Meclis kararı olmaksızın değerinin altında sattığı’’ iddialarını araştırmak için soruşturma başlatmıştı.

Vakıfbank yönetiminin satış için, Sandığa maloluş fiyatı olan 32 milyon dolardan daha düşük bir fiyata razı olmayacağı belirtildi.

Ankara'nın en değerli yerine kurulu olan Atakule'nin 6 bin 730 metrekare arsa üzerine oturduğu ve içinde 145 işyerinin bulunduğu belirtildi. İç kullanım alanı 29 dönüm olarak belirtilen Atakule aynı zamanda Ankara'nın en büyük alışveriş merkezlerinden biri olarak biliniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!