Vaillant, Türkiye'yi üretim üssü yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Vaillant, Türkiyeyi üretim üssü yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2007 14:49

Ekim ayı başında Demirdöküm'ün yüzde 78'ini satın aldığını açıklayan Alman Vaillant şirketi, Türkiye'yi yeni üretim üssü haline getirecek

. İlk etapta Vaillant'ın elektrikli termosifon üretimi Demirdöküm'ün Bozhöyük tesislerine kaydırılacak. Ayrıca Vaillant, burada ilk kez kendi markası ile klima ve panel radyatör üretimine de başlayacak.

Vaillant'ın Demirdöküm ile birlikte gerçekleştireceği yeni yatırımlar, Çırağan Sarayı'nda düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu. Toplantıya, Vaillant Group Başkanı Claes Göransson, Vaillant Group Eşbaşkanı Dieter Müller, Vaillant Group Türkiye Başkanı Christoph M. Grosser, Demirdöküm Genel Müdürü Bülent Lütfü Kızıltan ve Vaillant Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Levent Taşkın katıldı.

"TÜRKİYE'DEN ELDE EDECEĞİMİZ GELİRİ ARTIRACAĞIZ"

Vaillant Group Başkanı Claes Göransson, toplantıda yaptığı konuşmada, 2006 sonu itibariyle 2 milyar euro satış cirosuna ulaşan ve 10 bin kişiyi istihdam eden Vaillant'ın satış gelirlerinin yüzde 4'ünün Türkiye tarafından karşılandığını belirtti. Demirdöküm'ün Vaillant bünyesine katılması ile bu oranın yüzde 20'lere çıkacağını ifade eden Göransson, iki firmanın da ürün yelpazesi, dağıtım kanalları ve servis hizmetleri gibi konularda birbirini tamamlayacağını kaydetti.

"DEMİRDÖKÜM'Ü ULUSLARARASI MARKA YAPACAĞIZ"

Türkiye'nin duvar tipi kombi pazarında, 2010 yılına kadar dünyanın en yüksek büyüme potansiyeline sahip üçüncü ülkesi haline geleceğine işaret eden Göransson, Vaillant'ın büyüme planları çerçevesinde Demirdöküm'ün teknolojik altyapına destek vereceğini ve Demirdöküm'ü uluslararası bir marka haline getireceklerini vurguladı. Göransson, 2010 yılına kadar Türkiye'ye 40 milyon euro'nun üzerinde yatırım yapacaklarını da sözlerine ekledi.

"TÜRKİYE ÜRETİM ÜSSÜ OLACAK"

Vaillant Group Eşbaşkanı Dieter Müller de doğal enerji kaynaklarının hızla kirlenip azalmasına önlem olarak yenilenebilir enerji kullanan teknolojilere geçilmesi gerektiğini hatırlatarak, Vaillant Group’un Demirdöküm’le birleşmesi sonucunda Türkiye’nin "yenilenebilir enerji kullanan cihazların üretim üssü” olacağını belirtti. Birleşmenin etkilerinden en önemlisinin klima pazarında görüleceğini bildiren Müller, bu pazarda yerli üretime geçilerek, bu alanda da liderliği hedeflediklerini açıkladı.

Vaillant Group Türkiye Başkanı Christoph M. Grosser ise, Türkiye'de ilk kez klima sistemleri üretimine geçeceklerini belirterek, Demirdöküm'ün Bozhöyük'deki tesislerinde 1 Mayıs 2008'den itibaren klima üretiminin başlayacağını kaydetti. Başlanıç olarak 400 bin adetlik üretimle işe başlayacaklarını ifade eden Grosser, pazar payları arttıkça üretim miktarının da artacağını bildirdi.

"ANLAŞMANIN MÜREKKEBİ KURUMADAN YATIRIMA BAŞLADIK"

Bu arada Demirdöküm'ün Bozhöyük tesislerinde Vaillant'a ait "Prothern" markası ile panel radyatör üretimine de başlayacağına dikkat çeken Grosser, şu anda 4.3 milyon metrelik panel radyatör üretiminin kısa zamanda 5.3 milyon metreye çıkarılacağını söyledi. Grosser, "Daha Demirdöküm ile yaptığımız anlaşmanın mürekkebi kurumadan yatırımlara başladık. Önümüzdeki 2.5 yıl içinde Türkiye'den bir ihracat patlaması bekliyoruz. Tüm segmentlerde ürünlerimiz mevcut. Hem çevreci hem hesaplı ürünler ile müşterilerimizin ihtiyaçlarına cevap vereceğiz" dedi.

"KLİMA PAZARINA GİRDİK, LİDER OLACAĞIZ"

Demirdöküm Genel Müdürü Bülent Lütfü Kızıltan da, Vaillant'ın elektrikli termosifon üretimini Almanya'dan Türkiye'ye kaydıracağını ifade ederek, "Bu, hem ülkemiz hem de Demirdöküm için çok önemli bir olay. Şu anda buna benzer 66 proje üzerinde çalışıyoruz. Elektronik termosifon üretimine önümüzdeki haftalarda başlamayı planlıyoruz. Üretime ilişkin henüz rakamlar netleşmedi, ama Almanya'daki üretim miktarı neyse en az onun kadar üretim yapacağız" diye konuştu.

Klima üretimi için 90 kişilik, panel radyatör için 120 kişilik yeni istihdam yaratacaklarına dikkat çeken Kızıltan, Bozhöyük tesislerinde gerçekleştirilen diğer üretim alanlarının da geliştirilmesi ile her departmanda belli miktarda istihdam artışına gideceklerini vurguladı. Klima üretimine çok önem verdiklerini ifade eden Kızıltan, "Demirdöküm bugüne kadar girdiği her segmentte lider oldu. Klima pazarına girdiysek, burada da lider olacağız" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!