Vadi’nin ünlü aşkı

Güncelleme Tarihi:

Vadi’nin ünlü aşkı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2017 21:09

Kurdukları startuplarla hızla milyarder olan genç girişimciler, gönüllerini ünlülere kaptırıyor. Snapchat kurucusu Evan Spiegel ve Tesla kurucusu Elon Musk başta olmak üzere birçok girişimci sevgilileriyle Silikon Vadisi’ndeki magazin sayfalarının manşeti oluyor.

Haberin Devamı

DİJİTAL girişimler yani startuplar, dünyadaki yeni ekonominin doğmasını sağlıyor. Girişimcilerin kurduğu birkaç yıllık şirketler, hızlı bir şekilde büyüyor ve milyarlarca değere ulaşarak köklü holdingleri solluyor. Facebook, Instagram ve Snapchat ilk akla gelen örneklerden. Şirketler hızla büyüdüğü içinde, girişimcilerin kurucuları genç yaşta parayı bularak milyoner oluyor.

ABD’nin girişimcilik merkezi Silikon Vadisi’nde buna “genç para” (young money) diyorlar. En iyi süper otomobillere biniyorlar, en çılgın partileri düzenliyor. Ama en önemlisi ise bu gençler gönüllerini ünlülere kaptırıyorlar. Geçtiğimiz hafta Snapchat’in kurucusu Evan Spiegel ile bir kez daha kanıtlanan girişimcilerin ünlü aşkına mercek tuttuk. Şu ana kadar ünlülerle birlikte olan veya evlenen girişimcileri bir araya getirdik.

Haberin Devamı

Vadi’nin ünlü aşkı

GECELİĞİ 10 BİN DOLARLIK BALAYI

En fazla 10 saniye görüntülenebilen ve sonra silinen fotoğraflarla mesajlaşma uygulamalarına yeni bir yön veren Snapchat’in kurucusu Evan Spiegel, özel hayatıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Victoria’s Secret’in en önemli mankenlerinden biri olan Miranda Kerr ile yaklaşık 2 yıl birlikte olan Spiegel, geçtiğimiz hafta Kerr ile evlendi. Los Angeles’ta büyük bir törenle evlenen çift, balayı için harcadığı parayla magazin gündeminin manşetlerine oturdu. Fiji’de yapacakları balayı tatili için çift, geceliği 10 bin dolar olan bir tesiste kalacak. Ayrıca yeni çift, tüm seyahatini özel uçakla gerçekleştirecek. Geçtiğimiz aylarda halka açılan Snapchat’in değeri 26 milyar dolar.

Vadi’nin ünlü aşkı

HOLLYWOOD YILDIZI SEVİYOR

Silikon Vadisi’nin çılgın mucit adıyla ünlenen girişimcilerinden biri olan Elon Musk, elektrikli otomotiv markası Tesla ve uzay teknolojileri geliştiren SpaceX ile biliniyor. 16 milyar dolarlık kişisel servete sahip olan Musk, ünlü kadınlarla birlikte olmasıyla biliniyor. Girişimciliğe il başladığı 2000’li yıllarda Kanadalı yazar Justine Musk ile evlenen Musk, 2008’e kadar bu evliliği sürdürdü. Daha sonra gönlünü baş rolünde Leonardo DiCaprio’nun oynadığı Inception filminde yardımcı rolde oynayan Talulah Riley’e kaptıran Musk, bu evliliği 2016 yılında sonlandırdı. Musk, şimdilerde ise onlarca filde oynayan Hollywood yıldızı Amber Heard ile birlikte.

Haberin Devamı

Vadi’nin ünlü aşkı

‘VADİ’NİN ÇAPKINI EVLENDİ

1999’da kullanıcıların kendi aralarında şarkı paylaşmasını sağlayan ‘Napster’ ile müzik endüstrisini sallayan Sean Parker, bu platform korsan suçlamasıyla kapatılsa da önemli bir servetin sahibi oldu. Hatta bu serveti, Facebook’u kuruluş yıllarda destekleyerek arttırdı. Çapkınlığı ile Silikon Vadisi’nde tanınan Parker, geçtiğimiz yıl Alexandra Lenas ile dünya evine girdi. ABD’li bir oyuncu olan Lenas, ‘Mr. Considerate’ filminin yanı sıra dizilerde de rol alıyor. Düzenledikleri düğünle dikkat çeken Parker ve Lenas, California’nın Redwood Ormanı’nı tercih etti. Birkaç milyon dolara mal olan düğüne Silikon Vadisi’nin tanınan isimleri katıldı.

Haberin Devamı

VICTORIA’S SECRET MANKENİYLE BİRLİKTE

Instagram’ın yatırımcısı da manken sevdi Silikon Vadisi’nin dikkat çeken isimlerinden biri yatırımcı kimliğiyle bilinen Joshua Kushner. Thrive Capital adındaki fonun kurucu olan Kushner, şu ana kadar onlarca dijital girişime yatırım gerçekleştirdi. Hatta Kushner, popüler fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram ve kitlesel fonlama platformu Kickstarter’a yaptığı yatırımlarla dikkatleri üzerine çekti. Kushner’ın hayatındaki partneri ise podyumlardan tanınan bir isim olan Karlie Kloss. 2011 ile 2014 yılları arasında Victoria’s Secret’in mankeni olan Kloss, şu ana kadar birçok markanın da reklam yüzü oldu.

Vadi’nin ünlü aşkı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!