Uzun tatil talebi arttırdı

Güncelleme Tarihi:

Uzun tatil talebi arttırdı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2018 21:25

Bayram tatilinin 9 gün olduğunun erken açıklanmasının tatilciler açısından olumlu olduğunu dile getiren Etstur Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Suat Özbek, “Geçen yıl bayram tatilinin 7 güne uzatıldığı haberi bayramdan 4-5 gün önce açıklanmıştı. Bu yıl yapılan erken açıklama ile talep arttı ve sektörün yüzü güldü” dedi.

Haberin Devamı

KURBAN bayramında 60 bin kişi üzerinde Antalya ve Ege sahil şeridini kapsayan bölge operasyonları bulunduğunu dile getiren Etstur Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Suat Özbek, geçen yıla kıyasla yüzde 30’luk bir artış olduğunu dile getirdi. Geçen yıl bayram tatilinin 7 güne uzatıldığı haberinin, bayrama 4-5 gün kala duyurulduğunu hatırlatan Özbek, “Bu sene, neredeyse bayrama 3 hafta kala bu bilginin duyurulması, tatilcinin tatilini daha rahat organize etmesini sağlayarak, talebi artırdı ve sektörün yüzünü güldürdü. Yurtiçindeki talebi, toplamda yüzde 50 artışla kapatmayı öngörüyoruz. Yurtdışı şu anda 6 bin 500 kişi civarlarında. Bu, geçen yıla kıyasla yüzde 25’lik bir artış anlamına geliyor. Yurtdışında toplam 8 bin-8 bin 500’e ulaşacağımızı öngörüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Yurtiçindeki rezervasyonların yüzde 55’inin Antalya, yüzde 45’inin Ege bölgesi olarak görüldüğünü dile getiren Suat Özbek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ege’de ağırlık Kuşadası, Bodrum ve Didim’de. Antalya’da yoğun olan destinasyonlar ise Alanya, Side ve Kemer. Şu anda yurtdışı turlarımızda yüzde 85 doluluklara ulaştık. Ağırlıklı olarak Benelüks, Paris, İtalya ve Orta Avrupa turları talep gördü. Dikkat çeken en önemli turlardan bir diğeri ise vizesiz olması itibariyle Balkan turları. Üsküp’ten başlayarak Belgrat’ta nihayetlenen Belgrat turlarımız sadece kurban bayramında değil tüm yıl boyunca Türk misafirlerimiz tarafından yoğun ilgi gördü.”

KISA TURLAR
Balkan Turları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Özbek, “Özellikle Makedonya, Arnavutluk, Karadağ, Bosna Hersek, Sırbistan gibi 6-7 ülkeyi içine alan 7 gece 8 günlük turlar, vizesiz olmaları ve tek seferde pek çok destinasyon ve kültür görme olanağı tanımaları itibariyle çok talep gördü. Kültür turlarımızda da yüzde 20’lik bir artış gördük. 3, 5, 7 gecelik alternatiflerle misafirlerin beğenisine sunduğumuz turlarımızda, Karadeniz ve mevsim itibarıyla Ege, Akdeniz, Likya turları öne çıktı. Kısa program arayanlar, Kapadokya, Safranbolu, Misya (Assos, Ayvalık) ve Ankara civarını kapsayan Beypazarı turlarına büyük ilgi gösterdi” dedi.

Haberin Devamı

GAP TURLARI YENİDEN BAŞLADI
BİR süredir ara verdikleri GAP turlarını yeniden düzenlemeye başladıklarını söyleyen Suat Özbek, “Özellikle Kurban Bayramı’nda gerçekleşecek GAP Turları yoğun talep görüyor. Bayram sonrasında da bu tura ilginin artarak süreceğini öngörüyoruz. Bu yüzden GAP bölgesi turlarına ürün portföyümüzde uzunca bir süre daha yer vereceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!