Uzayda 7 çılgın Türk

Güncelleme Tarihi:

Uzayda 7 çılgın Türk
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2012 00:00

Hollandalı Space Expedition Corporation (SXC) şirketinin, 2014’te hayata geçirmeyi planladığı uzay yolculuğu için Türkiye’den başvuru yapan kişi sayısı 7’e yükseldi.

Haberin Devamı

SXC firmasının Türkiye satış temsilciliğini yapan VIP Turizm CEO’su Ceylan Pirinçioğlu, 2014’te ilk 100 kişinin uzaya gitmesi sonrasında taleplerin patlayacağını belirterek,  “Türkiye’den bu programa ilk başvuruyu Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ın eşi olan iş kadını Ahu Aysal, ikinciyi ise Fenerbahçe Kulübü Eski Başkanı Ali Şen yaptı. 2 Temmuz’da Bodrum’da yaptığımız sunum sonrasında ise Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman ile sözleşme yaptık” dedi.

2 milyar dolarlık pazar

VİP Turizm olarak sadece Türkiye pazarından sorumlu olmadıklarını Los Angeles ve New York’ta organize ettikleri tanıtım toplantılarıyla Amerikalılardan da rezervasyonlar almaya başladıklarını belirten Pirinççioğlu, amaçlarının birkaç yıl içinde 2 milyar dolara ulaşmasını bekledikleri bu pazardan daha çok pay almayı ve bu konudaki yatırımları Türkiye’ye çekmek olduğunu kaydetti. 2014 yılında 95 bin dolar ödeyerek uzaya gidecek ilk parti Türk yolcuların, SXC’nin kararı doğrultusunda uçuş sırası kura ile belirlenecek. Bu karara rağmen uzaya ilk gidecek Türk’ün, sağlık testlerinden başarıyla geçmesi halinde büyük ihtimalle Ahu Aysal olacağı belirtiliyor. Ali Şen ve Murat Dedeman’ın öncelik sırasını çekilecek kuraya rağmen bayan olduğu için Ahu hanıma tanıyacaklarını belirtmişlerdi.

Haberin Devamı

Havada 60 dakika kalacak

Tek yolcu taşıyacak küçük mekik ile ilk yolcu 2014 yılında uzaya çıkarılacak. Pirinççioğlu, kalkış ve iniş arasında 60 dakika havada kalacak uzay turistlerinin roketin motorlarının durmasından sonra yerçekimsiz ortamda sadece 4 ile 6 dakika arasında dünyayı seyredebileceklerini belirtiti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!