Üretkenliğinizi artırmak için yapmanız gerekenler

Güncelleme Tarihi:

Üretkenliğinizi artırmak için yapmanız gerekenler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2018 10:17

İş dünyasında önemli olan geçirilen zaman değil, üretken olabilmek. İşte üretkenliği artırabilmek için yapılması gerekenler...

Haberin Devamı

İş ve eğitim hayatında ya da sosyal yaşamda günü verimli bir şekilde geçirebilmek için planlı bir şekilde hareket etmek gerekiyor. Plan denilince akla gelen ilk kavramlardan biri de zaman. Verimliliği sürekli hale getirince de başarı kendiliğinden geliyor.

Günlük İşlerinizi Planlayın

Sabah uyandıktan sonra artık gün başlamış oluyor ve yapılacak işler sizleri bekliyor. Eğer yapmanız gereken birden fazla iş varsa, bunları mutlaka planlamalı hatta aciliyet sırasına göre düzenlemelisiniz. Bu listeyi yazmanız ve görebileceğiniz bir yerde bulundurmanız, hatırlatıcılar hazırlamanız işlerinizi hem sıralı ve planlı hem de unutmadan yapmanızı sağlar.

Zaman Yönetimi

Listenizi hazırladıktan sonra sıra işlerinizi gözden geçirmeye geliyor. Yapmanız gereken işlere ayırmanız gereken ve ayırabileceğiniz süreyi de bu listeye eklemekte yarar var. Böylece gereksiz zaman kaybıyla uğraşmadan en kıymetli varlığınız olan zamanı etkili bir şekilde kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Öncelikleri Belirleyin

Gün içerisinde yapmanız gereken işlerin öncelikleri sizler için önemli. İşte, okulda ya da evde yapmanız gereken ve belirli saatlerde gerçekleşmesi şart olan işlerinizi özel bir şekilde işaretleyin.

Dış Etkileri Azaltın

İş yerinizde, okulda ya da evde çalışmanızı engelleyecek olan etkenlerden uzak durmaya çalışın. Olabildiğince sessiz bir ortamda işinize konsantre olun.

Sosyal Medyayı Asgari Düzeyde Kullanın

Çalışma saatleriniz içerisinde sosyal medya kanallarına girmeyi ertelemeniz gerekiyor. İş yaşamında verimliliği önemli ölçüde azaltan sosyal medya, dikkatinizin dağılmasına neden olabiliyor. Öğle aralarında ya da küçük molalarda bir göz atma dışında işinize teknoloji karıştırmamanızda yarar var.

Küçük Molalar Verin

Aralıksız çalışmak kısa sürede yorulmanıza neden olabilir. Bu nedenle belirli zaman aralıklarında nefes almalısınız. Mola sürelerini 5-10 dakika arasında tutmanız gerekiyor. Bu süreyi çok uzattığınız zaman bu kez işe yeniden odaklanmanız zor olabilir.

Toplantıları Çok Uzun Tutmayın

İş yaşamının olmazsa olmaz unsurlarından biri olan toplantılar, dikkat gerektiren bir çalışma düzeni. Bu nedenle süre sınırlamasını iyi ayarlamak gerekiyor. Verimli bir toplantı için süreyi 30 dakikada sınırlandırmakta yarar var.

Haberin Devamı

Ekip Çalışmasından Yararlanın

Takım halinde çalışmak hem verimli bir iş yaşamı sağlar hem de organizasyon ve iş arkadaşlığı konularında gelişmenize yardımcı olur. Ağır ve zaman alıcı işleri bu şekilde tamamlayabilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!