Üretiminin yüzde 70’ini ihraç ediyor

Güncelleme Tarihi:

Üretiminin yüzde 70’ini ihraç ediyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2017 21:15

SON dönemlerde yaptığı yatırımlarla hızlı bir büyüme yakalayan Sarıgöller Grup, üretimin yüzde 70’ini ihraç ediyor. Sarıgöl Konveyör Sistemleri ile Giresun’a yeni bir fabrika yatırımı da planladıklarını anlatan Yönetim Kurulu Üyesi Semih Sarıgöl, “Bugün 16 ülkeye ihracat yapıyoruz. İmalat alanında büyümemizi sürdürmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

1924 YILINDA KURULDU

Şirket hakkında da bilgi veren Semih Sarıgöl, şu değerlendirmeyi yaptı: “1924 yılında kurulmuş olan Sarıgöller firması, bugün 4’üncü kuşak aile bireyleri tarafından yönetilmekte. Manifatura mağazacılığı ile başlayan ticaret hayatımız, daha sonrasında beyaz eşya ticareti, mobilya derken, 2008 yılında sanayiciliğe geçiliyor. 2008 yılında ‘Sarıgöl Konveyör Sistemleri’ firmasını kurarak yaklaşık 20 kişi ile imalat sektörüne girdik. Bugüne geldiğimiz de ise, yaklaşık 2 milyon dolar tutarında ihracat gerçekleştiren, yurtiçinde pazar lideri konumunda olan, 60 kişiye istihdam sağlayan ve son iki yıldır yöresinde vergi rekortmenleri sırasında üst sıralarda yer alan bir firma haline geldik.”

110 KİŞİLİK İSTİHDAM

Semih Sarıgöl mevcut iş yapılarını ve gelecek ile planlarını ise şöyle özetliyor: “Sarıgöl Dayanıklı Tüketim Malları ve Sarıgöl Konveyör Sistemleri olarak iki şirketle bölge ekonomisine değer katmaya çalışıyoruz. Şirketlerimizin toplam çalışan sayısı 110 kişi civarında. Perakende sektöründe yer alan firmamız, Giresun, Bulancak ve Ordu olmak üzere toplam 4 şube ile hizmete devam ediyor. Bu mağazalarımızda Arçelik ve Bellona bayiliklerimiz bulunmakta. Bu sektörde işlerimizi büyütmeye ve yatırım yapmaya devam edeceğiz. İmalatçı firmamız Sarıgöl Konveyör ise Bulancak Pazarsuyu mevkiindeki üretim yeri ile 60 kişiye istihdam sağlıyor. Toplam satışlarımızın yüzde 70’lik kısmını ihracat oluşturuyor. Bugün 16 ülkeye ihracat yapar durumdayız. Bu sektörde kapasitemizi artırmak amaçlı, Giresun 2’nci Organize Sanayi Bölgesi’nden arsa tahsisi konusunda başvurumuzu yaptık. İnşallah olumlu yanıt alır isek 7.000-8.000 m2 kapalı alanlı yeni fabrika yatırımı planlıyoruz. Bu konuda da devlet büyüklerimizden destek talep ediyoruz. Çünkü Giresun gibi, endüstri bölgesinden uzak bir bölgede makine imalatçısı olmak gerçekten zor bir iş ama biz ülkemizin gelişmesinin herkesin kendi yaşadığı şehirde yatırım yapması ile mümkün olacağına inanıyoruz. Biz önümüzdeki dönemde projelerimizi geliştirmeye, istihdamı arttırmaya ve yatırım yapmaya devam edeceğiz. Giresun’daki üretim tesislerimiz çok önemli. Hedefimiz ihracatı arttırarak ülke ekonomisine katkı yapmaya devam etmektir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!