Ünlülerin akıl hocası geliyor

Güncelleme Tarihi:

Ünlülerin akıl hocası geliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2013 01:19

Ekonomist Noreena Hertz, 14’üncü Marka Korferansı’nda konuşacak.

Haberin Devamı

HENÜZ 34 yaşında yazdığı ‘The Silent Takeover’ isimli kitabıyla globalizm karşıtlarının beğenisini kazanan ekonomist Noreena Hertz, bu yıl 14’üncüsü düzenlenecek Marka Korferansı’nda konuşacak. Bill Clinton, Bob Geldof, ve Bono’nun akıl hocası Hertz, son kitabıyla ‘uzman endüstrisini’ hedef alıyor.

YÜREKLİ’nin 14 yıldır düzenlediği Marka, bu yıl Sir Bob Geldof ve Noreena Hertz gibi çok iddialı isimleri ağırlıyor. İngiliz ekonomist ve yazar Noreena Hertz; 2001 yılında The Observer gazetesine göre ‘dünyanın lider genç düşünürlerinden biri’ ve Vouge dergisine göre ‘dünyanın en etkili kadınları’ arasında yer alıyor. Fast Company dergisi ise küresel bazda en etkili ekonomistler arasında gösteriyor Hertz’i. Bu yıl 19-20 Aralık tarihlerinde düzenlenecek Marka 2013’ün ana sponsoru 12 yıldır olduğu gibi Yapı Kredi World.

KÜRESELLEŞME KARŞITI

Davos’ta, TED’de önemli konuşmacılar arasına giren Hertz’e, ABD eski başkanı Bill Clinton da, sosyal sorumluluk projelerine kendini adayan U2’nun solisti Bono da danışıyor. Hatta AIDS’le mücadele için düzenlenen ve Bono’nun öncülük ettiği RED kampanyasına ilham veren majör faktör olarak Hertz’in ismi geçiyor. Pakistan’ın suikaste kurban giden eski başbakanı Benazir Bhutto da, Hertz’e danışanlardan biriydi. Marka’da yine kışkırtıcı öneriler yapacağını söyleyen Hertz’in farkı, herkesin anlattıklarının tersini söylüyor olması.
Hertz’in 34 yaşındayken yazdığı ‘The Silent Takeover’ isimli kitap, 2001 yılında en çok satanlar arasına girdi. Kitap, globalizme çok sıkı eleştiriler getiriyordu. Genç ekonomist bir anda küreselleşme karşıtlarının piri oldu. Son kitabı Eyes Wide Open: How To Make Decisions in a Confusing World (Gözleri Faltaşı Gibi Açık: Kafa Karıştıran Dünyada Karar Vermek) isimli kitabı ise uzman ve guruların ipliğini pazara çıkarıyor. Hertz, “Uzmanlara ne zaman gitmeli, ne zaman onları dinlememeli; önemli” diyor.
Yürekli Danışmanlık’ın Başkanı Ayşegül Yürekli Şengör, “Türkiye’nin en köklü konferanslarından biri olan Marka, kendisi bir marka olmuştur” dedi.

Haberin Devamı

Bob Geldof marka etiğini anlatacak

Haberin Devamı

MARKA 2013’ün yılın son soğuk günlerini ısıtacak birbirinden ilginç konuşmacılarını Ayşegül Yürekli Şengör şöyle sıraladı: “Sir Bob Geldof yeni marka etiğini anlatacak. Yıldız ekonomist Noreena Hertz bilinen pek çok gerçeği yerinden sarsacak tespitlerini aktaracak. Hürriyet Pazarlama Direktörü Birim Gönülşen Özyürekli ‘pazarlaMAma’yı anlatacak. Demet Cengiz, Patron Çıplak oturumunda Leyla Alaton ile dobra dobra bir söyleşi gerçekleştirecek. Şirin Payzın, aralarında Hayko Cepkin’in de olduğu konuklarıyla Y jenerasyonunu masaya yatıracak. Murat Sabuncu, Uğur Gürses ve Bekir Ağırdır seçimler ve markaların ekonomik rotası üzerine konuşacak. Balçiçek İlter, Metin Fadıllıoğlu ile eğlence dünyasında marka yaratmayı irdeleyecek. Chris Chavez, markalar için yoga dersi verecek. Acun Ilıcalı kapanış konuşmasında mutluluk kanalını anlatacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!