Ünlü yazılımcı İstanbul'a gelecek

Güncelleme Tarihi:

Ünlü yazılımcı İstanbula gelecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2014 17:50

Türkiye’nin önemli e-ticaret platformu hepsiburada.com’un ana sponsorluğunu üstlendiği “Contunious Delivery and Design” etkinliği, yazılım alanında dünyanın önde gelen düşünürlerinden biri olan, teknoloji gurusu Martin Fowler’ı ağırlayacak. Fowler, 11 Eylül Perşembe günü İstanbul Hilton Otel’de gerçekleşecek etkinlikte ülkemizin teknoloji ekosistemiyle bir araya gelecek.

Haberin Devamı

Türkiye’nin ünlü e-ticaret firmalarından hepsiburada.com, dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden biri olan ThoughtWorks ile işbirliği yaparak kendi bünyesinde yeni bir teknoloji üssü yaratıyor. Hem bu işbirliği çerçevesinde, hem de ThoughtWorks’ün İstanbul ofisinin açılmasını kutlamak amacıyla “Contunious Delivery and Design” adlı bir etkinlik düzenleniyor. Hepsiburada.com’un ana sponsorluğunu üstlendiği etkinlik, yazılım alanında dünyanın önde gelen düşünürlerinden biri olan, teknoloji gurusu Martin Fowler’ın katılımıyla 11 Eylül Perşembe günü İstanbul Hilton Otel’de gerçekleşecek.

Ünlü yazılımcı İstanbula gelecek

YÖNTEMLERİN YARATICISI

Haberin Devamı

Dünyada yazılım mühendisliği denildiğinde akla gelen ilk isimlerden biri olan ve yazılım dünyasında bilinen birçok yöntemin de yaratıcısı kabul edilen Martin Fowler, 80’li yılların başından beri bu sektörde önemli bir yere sahip. Fowler, 90'lı yıllarda kurumsal uygulamaların, nesne yönelimli programlama ile geliştirilmesi konusunda danışmanlık ve eğitmenlik yaptı. 2000 yılından beri de ThoughtWorks bünyesinde ‘Chief Scientist’ sıfatıyla çalışmaya devam eden Fowler, UML, patterns, OOP, Continuous Integration ve daha çok sayıda konuda dünya çapında akla gelen ilk isimlerden biri olma özelliğini taşıyor. Fowler’ın Manifesto for Agile Software Development dışında Analysis Patterns, UML Distilled ve NoSQL Distilled gibi kitapların altında da imzası bulunuyor.

Ünlü yazılımcı İstanbula gelecek

Martin Fowler

GURUR DUYUYORUZ

Doğan Online İş Geliştirme Bölüm Başkanı Emre Ekmekçi, ThoughtWorks ile beraber yürütülen projede hepsiburada.com’un, bir e-ticaret teknoloji çözüm merkezi olarak konumlanacağını söyledi. Bu proje kapsamında Martin Fowler’ın Türkiye’ye gelmesi hakkında konuşan Ekmekçi şunları söyledi: “Martin, yazılım dünyasına önemli katkılarda bulunan, yazmış olduğu birçok kitabı, yazılımla uğraşanların başucu kaynağı olan bir dahi. Yazar, konuşmacı, yazılım üstadı ve eğitmen sıfatlarının hepsini hakkıyla taşıyan Fowler, başarılarını ve tecrübelerini bizimle paylaşacak. Biz de bu alanlarda böylesine önem taşıyan bir teknoloji üstadını Türkiye’de Türk yazılımcılarla buluşturmaktan gurur duyuyoruz.” Hepsiburada’nın katkılarıyla İstanbul Hilton Otel’de gerçekleşecek olan etkinlik, 11 Eylül’de saat 09.00’da başlayacak. Yazılım dünyasının önemli ismi Martin Fowler, yaklaşık bir saat sürecek konuşması sırasında İstanbul’daki teknoloji ve iş dünyasına seslenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!