Ünlü markadan dev yatırım!

Güncelleme Tarihi:

Ünlü markadan dev yatırım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2018 10:51

Alman spor otomobil devi Porsche ürün gamını büyük ölçüde elektrikli hale getirmeye hazırlanıyor. Spor otomobil üreticisi, 2022 yılına dek, hibrit ve tümüyle elektrikli otomobiller de dahil olmak üzere elektromobiliteye toplamda 6 milyar Euro’nun üzerinde yatırım yapacak.

Haberin Devamı

Bu karar, Porsche AG Denetim Kurulu’nun son toplantısında alındı. Porsche AG İcra Kurulu Başkanı Oliver Blume, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: 
“Elektromobilite alanındaki yatırımlarımızı ikiye katlayıp, 3 milyar Euro’dan 6 milyar Euro’nun üstüne çıkarıyoruz.  Yanmalı motorlara sahip modelleri geliştirmeye devam etmekle beraber, aldığımız bu karar gelecekte şirketin izleyeceği yolu belirlemek konusunda büyük öneme sahip.”

Ünlü markadan dev yatırım

DÖNÜŞÜME 1 MİLYAR EURO

Maddi varlıklara 3 milyar Euro, geliştirme maliyetlerine de 3 milyar Euro üzerinde yatırım yapacak olan şirketin bu yöndeki planları büyük oranda hız kazanacak. 3 milyar Euroluk ilave yatırım kapsamında, Mission E versiyonlarının ve türevlerinin geliştirilmesine yaklaşık 500 milyon Euro, mevcut ürün gamının elektrikli ve hibrit modellere dönüşümüne yaklaşık 1 milyar Euro, tesis gelişimine birkaç milyon Euro harcanacağı gibi, 700 milyon Euro da yeni teknolojiler, şarj altyapısı ve akıllı mobilite alanlarında yapılacak yatırımlar için kullanılacak.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!