UniCredit, Societe Generale ile birleşme olasılığını araştırıyor

Güncelleme Tarihi:

UniCredit, Societe Generale ile birleşme olasılığını araştırıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2018 13:32

Yapı Kredi'nin ana ortaklarından İtalya'nın en büyük bankası UniCredit'in Fransız bankası Societe Generale ile birleşme olasılığını araştırdığı belirtildi.

Haberin Devamı

FİNANCİAL Times'da dün yayımlanan ve kaynaklara dayandırılan habere göre, daha önce Societe Generale'in yatırım bankacılığı biriminin başında bulunan ve şimdi UniCredit'in CEO'su olan Fransız Jean-Pierre Mustier bu konu üzerinde birkaç aydır çalışıyor.

Financial Times, şu ana kadar resmi bir temasta bulunulmadığını, ancak Societe Generale yöneticilerinin de birleşme olasılığını değerlendirmekte olduklarını öne sürdü.

Habere göre her iki taraftan üst düzey yöneticiler planların erken bir aşamada olduğunu ve İtalya'daki değişken siyasi ortam nedeniyle takvimin 18 ay kaydığını belirttiler.

Societe Generale dün Reuters'a e-posta ile gönderdiği açıklamada, "UniCredit ile olası bir birleşme ile ilgili herhangi bir yönetim kurulu değerlendirme" olmadığını ifade etti..

Haberin Devamı

UniCredit habere ilişkin açıklama yapmazken, bankanın "Transform 2019" adlı yeniden yapılanma planının "yapısal varsayımlar" üzerine kurulu olduğunu belirtti.

 

BAKMADAN GEÇME!