Unakıtanlar'ın 285.93 YTL prim borcu var

Güncelleme Tarihi:

Unakıtanların 285.93 YTL prim borcu var
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2006 11:51

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın pastorize işine giren çocuklarına ait şirketlerin, haklarında ihbar olmadığı için bugüne kadar denetlenmediğini bildirerek Telemobil şirketinden dolayı Unakıtan'ın çocuklarının 285.93 YTL prim borcu bulunduğunu açıkladı.

Unakıtan’ın oğlu Abdullah Unakıtan ile kızları Zeynep Basutçu ve Fatma Unakıtan tarafından 300 bin YTL sermaye ile kurulan Telemobil şirketi geçtiğimiz günlerde gazete ilanıyla ihale takip elemanı aradığını duyururken, şirket adresi olarak, hakkında yıkım kararı olduğu için mevzuatın değiştirilmesine yol açan Çamlıca’daki villalar gösterilmişti.

Çalışma Bakanı Başesgioğlu, SSK kayıtlarının incelenmesi sonucunda Telemobil şirketinin 285.93 YTL’lik prim borcu bulunduğunun saptandığını, ancak FAB Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile SAB Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin ise prim borçlarının olmadığını açıkladı.

ANAP Hatay Milletvekili Züheyir Amber’in konuyla ilgili önergesini yanıtlayan Bakan Başesgioğlu, Telemobil’in SSK Kadıköy Sigorta Müdürlüğü’nde kayıtlı olduğunu ve 1 Mart 2005 tarihi itibariyle Sosyal Sigortalar Yasası kapsamına alındığını ifade etti. 9 Ağustos 2005’te işyerinde durum tespiti yapılarak rapor düzenlendiğini belirten Başesgioğlu, "işyerinde kaçak sigortalı istihdamına rastlanmadığını" ve Eylül 2005 itibariyle de 5 sigortalının çalıştığını ifade etti.

Başesgioğlu, FAB Gıda ve Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin de Kadıköy Sigorta Müdürlüğü’nde kayıtlı olduğunu, 8.9.2005 tarihinde Sosyal Sigortalar Yasası kapsamına alındığını, eylül 2005 itibariyle de 3 sigortalının istihdam edildiğini kaydetti.

SAB Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin de Balıkesir Sigorta İl Müdürlüğü’nde kayıtlı olduğunu, 1.9.2005 tarihi itibariyle Sosyal Sigortalar yasası kapsamına alındığını belirten Başesgioğlu, eylül 2005 itibariyle şirkette bir sigortalının istihdam edildiğini açıkladı.

AB GIDA KAFA KARIŞTIRDI

Bu arada Başesgioğlu, AB Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. ünvanlı bir işyerinin bulunmadığını da bildirdi. Başesgioğlu, "Ancak AB Gıda B. Sayar Tur sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Ünvanlı bir işyerinin SSK Bakırköy Sigorta müdürlüğünde kayıtlı olduğu, 1.6.1997 tarihi itibariyle 506 sayılı Yasa kapsamına alındığı, bugüne kadar herhangi bir denetim yapılmadığı ve halihazırda sigortalı bildiriminin bulunmadığı saptanmıştır" dedi.

İHBAR YOK, DENETİM YOK

Başesgioğlu, Unakıtanlar’ın şirketlerinin denetlenmediğini de "Söz konusu şirketlerin denetim yapılan risk gruplarına girmemesi ve işyerleri hakkında herhangi bir ihbar veya şikayet olmaması nedenleriyle denetimleri yapılmamıştır" diyerek açıkladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!