Unakıtan: Vergi okullara ders konusu olacak

Güncelleme Tarihi:

Unakıtan: Vergi okullara ders konusu olacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2006 15:11

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, verginin okullarda ders olarak okutulmasını istediklerini bildirdi. Milli Eğitim Bakanlığı’yla temaslarının sürdüğünü söyleyen Unakıtan, bu sayede çocuk yaşlardan itibaren vergi bilincinin oluşturulmasını hedeflediklerini bildirdi.

Unakıtan ve Çelik, Atatürk Kültür Merkezi’nde Gelir İdaresi Başkanlığı’nın 17’inci Vergi Haftası dolayısıyla düzenlediği "Geleceğimizi Oluşturan Gençlerde Vergi Bilincinin Oluşturulması" paneline katıldı.
Çelik, verginin Türkiye için önemine işaret etti. Çelik, "Bazı ülkeler vergi almaz, onların Allah vergisi vardır, mesela Suudi Arabistan’da vergi alınmayabilir, petrol gelirlerinden kazanılan para orada yetebilir ama Türkiye’de vergi önemli" dedi. Türkiye’nin genç bir nüfusa sahip olduğunu söyleyen Bakan Çelik, bu nüfusun ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için vergi kaynaklarının düzenli işlemesi gerektiğini kaydetti."Biz daha fazla vergi alınması için vergilerin düşürülmesi gerektiğini düşünüyoruz" diyen Çelik, öğrencilerden ailelerini fiş alma konusunda uyarmalarını da istedi.

"BÜTÇE AÇIĞI DEĞİL BÜTÇE FAZLASI VERECEĞİZ"

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, iktidara geldiklerinde öncelikle vergi politikasına disiplin getirilmesi gerektiğini gördüklerini söyledi.  "Öğretmenlerin bile maaşını veremeyecek derecede sıkıntı vardı" diyen Unakıtan, 45-46 milyarlık bütçe açığının 9.7 milyar YTL’ye düştüğünü vurguladı. "3 yıl içinde öyle bir politika izliyoruz ki, Türkiye bütçe açığı görmeyecek bütçe fazlası görecek" diyen Unakıtan, bu seneden itibaren borçlanmanın da azalacağını sözlerine ekledi.

"AVRUPA BİRLİĞİ’NE KAYIT DIŞIYLA GİRİLMEZ"

Kayıt dışılığın önlenmesinin de ekonominin akışını düzene sokacağını ifade eden Unakıtan, "Avrupa’da çayı içerken fişini getirirler, Türkiye’de fiş almak için mücadele vermek gerekiyor" dedi.

Unakıtan, tüketilen herşeyin kayıt altına alınması gerektiğini belirterek, "Avrupa Birliği’ne müzakereye gittiğimiz zaman kayıt dışı yüzünden boynumuz bükük kalırız" dedi. Unakıtan, AB ülkelerinin gelir seviyesindeki yüksekliğin kayıt dışının önlenmesi sayesinde olduğunu kaydetti.

Derslerde vergi konusunun işlenmesi için Milli Eğitim Bakanlığı’yla temaslarının sürdüğünü söyleyen Unakıtan, bu sayede çocuk yaşlardan itibaren gençlerde vergi bilincinin oluşturulmasını hedeflediklerini bildirdi.

FİŞTE BAKAN TORPİLİ

Unakıtan, kendisinin de fiş konusunda mağdur olduğunu, göreve ilk geldiği dönemde henüz fazla tanınmadığını için gezerek konuyu gözlemlediğini söyledi. Misafirliğe giderken bir pastaneden pasta aldığını açıklayan Unakıtan, pastacının kendisine önce fiş vermediğini, korumaların "Bakanım" diye seslenmesinin ardında da 20 milyonluk pastaya 40 milyonluk fiş kesildiğini anlattı. Panel sırasında öğrencilerin bazılarının uyuduğu gözlenirken Bakan Unakıtan, "Sizi biraz yorduk, ders 40 dakika sürer bu uzun bir ders oldu" dedi.

TAM GÜN ÇALIŞAN ANNEYE KOLAYLIK ÇOCUĞA EZİYET

Gazetecilerin MEB’e bağlı anaokullarında eğitimin yarım güne düşürülmesi ile ilgili sorusunu yanıtlayan Bakan Çelik, "Biz kreş hizmeti vermek için açmıyoruz" dedi.Kararın uluslar arası standartları gözeterek alındığını söyleyen Çelik, çocukları 6-8 saat okulda tutulmasının çalışan annelere kolaylık sağladığını çocukları ise erken yaşta okul disiplini ile karşı karşıya getirdiğini söyledi. Çelik, bundan sonra MEB’e bağlı anaokullarının yarım gün olacağını vurguladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!