Umutluyum, çözeriz

Güncelleme Tarihi:

Umutluyum, çözeriz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2001 01:22

Devlet Bakanı Kemal Derviş, Washington'dan ayrılırken gazetecilerin sorusu üzerine, ‘‘Yaşanan tıkanıklığı çözmek için çalışıyoruz. Umutluyum, bu sorunu da çözeriz’’ dedi.

Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yaşanan kredi tıkanıklığı sorunu için ‘‘Çözümü kısa sürede buluruz, ama kesin bir şey de söyleyemem’’ dedi.

Washington Dulles Havaalanı'nda Türkiye'ye hareketinden önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Derviş, kredi sıkıntısının aşılmasına yönelik sorulara ‘‘Çalışıyoruz. Ama ben bir neticeye ulaşacığımıza inanıyorum, umutluyum’’ karşılığını verdi.

NORMAL BİR MEKTUP

Derviş bir gazetecinin IMF Başkanı Horst Köhler'in Başbakan Bülent Ecevit'e gönderdiği mektupta sert ifadeler kullandığı yolundaki sorusuna, ‘‘Yok, normal bir mektup. Bilinmeyen birşey yok’’ karşılığını verdi.

Başka bir gazetecinin IMF'nin 8'inci ve 9'uncu gözden geçirmeleri birleştirme ihtimali olup olmadığını sorması üzerine, ‘‘O gecikme anlamına gelir. Hayır arzu edilen birşey değil. Zaten 8'inci gözden geçirme bitti ama IMF İcra Kurulu toplantısını bekliyoruz. 9'uncu gözden geçirme daha sonra. Sanıyorum gerçekten önümüzdeki günlerde bir çözüm olacak ve IMF İcra Kurulu'nun da biran önce olmasında büyük yarar var’’ diye konuştu.

IMF ile anlaşmaya varılan zaman ile İcra Kurulu toplantısı arasında 6 günlük bir süre olması gerektiğinin hatırlatılması üzerine Derviş, ‘‘Toplantı herhangi bir zamanda olabilir çok hızlı gidilebilir. Tabii anlaşmadan sonra 3-4 gün gerekiyor belki ama onun ötesinde belirli bir süre yok’’ dedi.

PROBLEMİM SAÇSIZLIKTAN

Gazetecilerin geçirdiği sağlık kontrolüyle ilgili sorusu üzerine Derviş, ‘‘Bu sadece her yıl saçsızlıktan çektiğim bir şey. Bir de şimdi 30 yıldır güneşte devamlı tenis oynadığım için’’ karşılığını verdi. Derviş, başında güneşten dolayı meydana gelen rahatsızlıkları her yıl tedavi ettirdiğini ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!