Umman’ın zengini yolda

Güncelleme Tarihi:

Umman’ın zengini yolda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2018 21:45

UMMAN’ın milli havayolu Oman Air, 1 Haziran itibarıyla başkentleri Muscat’tan İstanbul uçuşlarına başladı.

Haberin Devamı

Günde 1 sefer düzenlemek için yola çıkan şirket, yüksek doluluk oranları yakalanınca eylül ayı itibarıyla sefer sayısını 2’ye çıkarmayı hedefliyor.

Oman Air Türkiye Temsilcisi Katera Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Kayhan Çolakel, “Bir uçak başlangıçta yüzde 50 doluluk oranlarını yakaladığında bu başarı kabul edilir. Biz üçüncü günümüzde yüzde 80-90 doluluk oranlarını yakaladık. Eylül ayında günde iki sefere çıkmayı planlıyoruz” dedi.

Uçuşların turizme de büyük katkısı olacağına dikkat çeken Çolakel, ülkenin 4.8 milyon nüfusu olduğunu, yaklaşık 1 milyon kişinin yurtdışında tatil yaptığını dile getirdi.

Çolakel, “Geçen yıl Umman’dan toplam 50 bin kişi tatil amaçlı Türkiye’ye geldi. Ummanlı turistler gittikleri ülkelerde 7 gece ve üzeri konaklama yapıyor. Kişi sayısı olarak değil yapılan gecelemeye bakılmalı. Uçuşların artması ile birlikte Türkiye’ye gelen Ummanlı sayısı artacak. 3 yılda Türkiye’ye gelen Ummanlıların 2 milyon geceleme yapmasını bekliyoruz. Ummanlı turist Türkiye’nin turizm gelirine de ciddi katkı sağlayacak. Uçak hariç, kişi başı minimum 1.500 dolar harcama yapıyorlar.” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!