Uluslararası Mutfak Günleri coşkulu başladı‏

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası Mutfak Günleri coşkulu başladı‏
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2016 15:37

Bolu İzzet Baysal 2. Uluslararası Mutfak Günleri coşkulu bir şekilde başladı. Etkinlikler kapsamında ilk olarak Belediye önünden Kent Meydanı’na kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Bolu Belediyesi ve YEPAD tarafından ortaklaşa düzenlenen Bolu İzzet Baysal 2. Uluslararası Mutfak Günleri etkinliğinin açılış günü yoğun katılımla gerçekleşti. Açılış etkinlikleri kapsamında ilk olarak Belediye önünden Kent Meydanı’na kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Türkiye’den ve dünyanın birçok ülkesinden yarışmacı ve jüri üyesi olarak katılan şeflerin de yer aldığı yürüyüşe, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Adil Esen, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, Bolu Belediyesi Eski Başkanı Necdet Gören, YEPAD Başkanı İsmail Bulut, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

5 BİN KİŞİLİK YEMEĞİN KAPAĞI VİNÇLE AÇILDI

Etkinlikler kortej yürüyüşünün ardından Atatürk Anıtı önünde kurulan dev tencerede pişen 5 bin kişilik yemeğin kapağının vinç yardımı ile açılmasıyla devam etti. Kapağın açılmasından sonra protokol üyeleri ve dünyanın birçok ülkesinden yarışmada jüri üyeliği yapmak için gelen ünlü şefler tarafından yemek karıştırılarak halka ikram edilmek için hazırlandı.

Uluslararası Mutfak Günleri coşkulu başladı‏

Daha sonra Bolu Belediyesi Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi önünde kurulan yarışma alanındaki sahnede açılış konuşmaları gerçekleştirildi. İlk olarak kürsüye çıkan Yeniçağa Profesyonel Aşçılar Derneği (YEPAD) Başkanı İsmail Bulut, Bolu İzzet Baysal 2. Uluslararası Mutfak Günleri etkinliği hakkında bilgiler vererek; “Bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz mutfak günlerine dünyanın birçok yerinden 450 aşçımız katılıyor. Bunun yanında ülkemizden ve yurtdışından toplam 100 ünlü şef de bu yarışmada jüri üyeliği yapacak. Ben bu etkinliğin Bolumuza hayırlı olmasını diliyor katılan tüm aşçılarımıza da başarılar diliyorum” dedi.

“AMCA, BOLU’DAN SANA GÖSTERİLEN SEVGİYİ BİR GÖRSEN”
İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ise duygu dolu bir konuşma yaparak; “İzzet amca bugün Bolu’dan sana gösterilen sevgiyi bir görsen ne kadar mutlu olurdun bilemezsin. Son olarak yine çok güzel bir organizasyon düzenlenmiş ve ona da senin adını vermişler hem de uluslararası bir organizasyon. Senin çok sevdiğin Bolu, inan seni de çok seviyor. Bu organizasyonu düzenleyen herkese ben çok teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

“AŞÇILIK İLE İLGİLİ ÇOK CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bolu İzzet Baysal’ın şehri, Köroğlu yiğitlerinin diyarı ve aşçılık diyarı olarak bilinir. Mutfak günleri programı, Uluslararası anlamda ikinci kez düzenlenen ve bu yıl ilk defa ilimizin manevi değeri olan İzzet Baysal’a adanmış bir program. Onun için en başta Yeniçağa Profesyonel Aşçılar Derneği başkanı ve yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Onlar sayesinde Bolu Merkez’de aşçılık ile ilgili çok ciddi anlamda çalışmalar yürütüyoruz. Valiliğimiz, İl Genel Meclisimiz başta olmak üzere herkesin bu konuda çok büyük destekleri var. İnşallah önümüzdeki süreç içerisinde Bolu’nun aşçılıkla bütünleştiği dev bir heykeli de Bolumuza kazandıracağımızı söylemek istiyorum. Bolu özel bir şehir ve inşallah dünya şehri olacak. Bu konuda aşçılarımızın da gösterdiği duyarlılıktan dolayı onları kutluyorum. Aşçılıkla ilgili bir firmamız olan Öztiryakiler’i de bize verdiği desteklerden dolayı kutluyorum. Bu organizasyonun hayırlı olmasını temenni ediyor ve emeği geçenleri kutluyorum”

Başkan Yılmaz’ın ardından konuşan Bolu Valisi Aydın Baruş ise; “İnsanın hayatta mutlu olabilmesi için iki temel unsur gerekiyor. Bunlardan birisi gönül hoşluğu, diğeri de mide hoşluğu. Çok şükür ki, Bolu gibi Allah’ın her türlü nimetini bahşettiği bir doğa harikasının göbeğinde, tabiatın kalbinde yaşıyoruz. Bu anlamda burada yaşayan insanlar için gönül huzuru bulmak gerçekten büyük bir şans. Bu huzuru, barış, dostluk ve kardeşlik içerisinde yaşama ortamını birçok yerde bulamazsınız. Bu nedenle Bolu insanının mutlu olabilmesi için birinci unsur hali hazırda var. İkinci unsur olan mide hoşluğu için ise zaten Bolu Osmanlı İmparatorluğu’ndan beri tüm dünyada aşçıları başta olmak üzere yemekleri ile ünlü bir ilimiz. Bu konuda Bolu’da yaşadığımızdan dolayı zaten şanslıyız” dedi.

Uluslararası Mutfak Günleri coşkulu başladı‏


“ALLAH HUZURUMUZU BOZMAK İSTEYENLERE FIRSAT VERMESİN”
Vali Aydın Baruş konuşmasının devamında; etkinlikte emeği geçenleri kutlayarak; “Bu organizasyonu bir taraftan ‘Tabiatın Kalbi’ olan ve güzellikleriyle Türkiye’de tanınan Bolu’nun diğer taraftan da mutfağımızın kalbi olduğunu hatırlatmaları açısından çok değerli bir katkı olarak görüyorum. Burada emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Allah ağız tadımızı bozmasın, gönül huzurumuzu, yaşam huzurumuzu bozmak isteyenlere fırsat vermesin ve hep birlikte burada aşçılarımızın yapmış oldukları leziz yemekleri yiyerek, mutluluk içerisinde geleceğe umutla bakalım diyorum” şeklinde konuştu.

"AŞÇILARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ"
Son olarak kürsüye çıkan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek ise; “Güzel Bolumuzun geleceğe taşınması ve marka olması adına bu tür etkinliklerin çok önemli. Bizler Bolulular olarak her zaman bizi her ortamda en iyi şekilde temsil eden aşçılarımızda gurur duyuyoruz ve onlara şükran borçluyuz. Çünkü dünyanın neresine giderseniz gidin ülkemizde hangi vilayete giderseniz gidi Bolulu aşçılarımızı çok önemli yerlerde görüyoruz. Bolumuz bütün güzellikleri ile geleceğe taşınıyor ve bizlerinde bu yolda elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Belediye olarak Bolu Belediyemizin bu güne kadar ortaya koyduğu çalışmalar hepimizin gurur kaynağı. Bu sebeple ben Belediye Başkanımız Sayın Alaaddin Yılmaz’a huzurlarınızda teşekkürlerimiz sunuyorum. Bolu’yu markalaştırma adına ortaya koyduğu çalışmalar kayda değer, Çok değerli Valimiz ve Bolu’da çalışanların da Bolu’nun geleceği için yaptığı çalışmalar Bolumuz açısından çok önemli. Bu duygu ve düşüncelerle 2’si düzenlenen Uluslararası Mutfak Günleri’nin gelişerek devam etmesini temenni ediyor ve bu programa katkı veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

BAKMADAN GEÇME!